Yumurta birçok kişinin beslenme düzeninin en önemli parçalarındandır. Çünkü yumurtalar içeriğinde birçok besin maddesi ve mineral barındırırlar. Yumurta genellikle büyüme çağındaki çocuklar, hamileler ve düşük kalorili besinler uygulayan kişilerin vazgeçilmezidir.
Yumurtanın rengi genetiğine bağlıdır. Anlayacağınız tavuk kahverengi ise yumurtası kahverengi, beyazsa yumurta beyaz, tavuk karaysa yumurtası da kara olur.
Bazı yumurtaları kırdığınızda sarı kısmında renk farklılığı olduğunu fark etmişsinizdir. Bu farklılığın nedeni genellikle tavuğun beslenme şekli ile alakalıdır. Tavuk kümeste besleniyorsa sarı kısmı daha koyu, açık alanda salma tavuk olarak yetişriliyorsa sarısının rengi daha açık olur.
Yumurtanın büyüklüğü tavuğun yaşıyla doğru orantılıdır. Yani yumurta ne kadar büyükse tavuğun yaşı da o kadar büyüktür.
Biz yumurtaları kesinlikle yıkamamanızı öneriyoruz. Yumurtaları yıkarken kabukları aşınabilir veya kabuklarına zarar verebilirsiniz. Bu durumun sonucunda yumurtayı tüketmeniz halinde vücudunuzda çeşitli organizmalar belirir. Bu da ilerleyen zamanlarda ciddi hastalıkları beraberinde getirebilir.
Eğer yumurtayı yıkamadan tüketmek istemiyorsanız yıkadıktan sonra bir saat bekletip öyle pişirmenizi öneriyoruz.
Kaynak:pembenar