Yenidoğan bebek alışverişinde neler alınmalı?

Sevgili anne adayı, harika bir dönemdesin. Hamileliğin bittiğinde hamileliği özlediğini fark ederek şaşıracaksın. Hamileliğin esnasında bebek ihtiyaçlarına yönelik hazırlıklarının ne kadarını tamamlarsan, maddi ve manevi olarak o kadar rahat edeceksin.

Biliyorsun annelik diğer sorumluluklarının yanına eklenen 7 gün 24 saatlik bir görev ve sorumluluk.

Anne olmak bir çok güzellikleriyle birlikte pek çok “ilk”i ve zorluğu da beraberinde getiriyor. Anne olarak hepimizin ilk olarak geçtiği hamilelik süreci ve akabinde doğumdan sonra bebeklerimizi ve çocuklarımızı yetiştirirken yaşadıklarımız benzer.

Bebeğini beklerken, bebeğinin sağlığı, gelişimi, bakımı ve eğitimi ile ilgili herşeyi bilmek istiyorsun. Sevgili anne adayı, bebeğin ne kadar şanslı! Bebeği doğmadan her şeyi dört dörtlük hazırlamaya, bebeğini anlamaya çalışan bir anneye sahip. Bebeğin doğmadan önce hazır etmeyi arzuladığın detaylara dair hazırladığım bebek ihtiyaç listesi umarım yararlı olur.

Aşağıda sıraladığımız Bebek İhtiyaçları Listesinde doğumdan, yürümeye başlayıp etrafı keşfe çıkan bebeğinin ihtiyaçlarına dair tüm detaylar var. Eğer doğum öncesi bebek ihtiyaçlarını bilmek ve bebek hazırlıklarımı sadece en başta ihtiyaç duyacaklarımla şekillendirmek istiyorum derseniz, bütçenizini yormadan hazırlıklarını yapman için bebeğinin ilk dönemi için ihtiyaçlarını tamamlamanı, ihtiyaç duydukça diğer ürünleri tamamlamanı öneririm.

                      BEBEK İHTİYAÇLARI LİSTESİ
Bebek Banyo İhtiyaçları
Bebek Şampuanı

Bebeğinizin cildinin PH değerini korumak üzere üretilmiş sabun içermeyen şampuanlar tercih edin. Göz yakmayan, cildi kurutmayan, tamamen doğal içerikli ve kremsiz şampuanlar tercih edin.

Bebek Nemlendirici Krem veya losyonu

Bebeklerimizin cildini bozmayacak, nem dengesini sağlarken alerjik reaksiyonlara sebep olmayacak tipte organik ürünlere yönelmenizi öneririm. Bebek losyonun içeriğinde paraben, alüminyum ve çeşitli koruyucular olmadığını kontrol edin.

Bebek Banyo Küveti

Bebek hazırlıkları yaparken ilk aldığım ürünlerden olmasına karşın, bebek küvetini bebeklerim altı aylık olana kadar kullanmadık. Biz bebeklerimizi elimizde tutarak, yahut oturur vaziyette kucağımızda yıkadık. 6. aydan 3 yaşına kadar da meleklerimizin vazgeçilmezi oldu.

Bebek Küveti Filesi

Küvet filesini bebeklerim oturmaya heveslendiğinde kullanmaya başladık, 5.5 -6 ay civarı.. Bebeğizin ilk banyosundan itibaren bebek küvetini kullanacaksanı bir küvet filesine ihtiyaç duyacaksınız. Bu arada zaman geçtikçe bebeklerimizin ihtiyaçlarına ve annelerin işini kolaylaştırıcı ürün piyasaya sürülüyor. Küvet filesi yerine, bebeğinizi kolay yıkamak için geliştirilmiş alternatif süngerler banyo çözümleri, bebeğinize özel yıkama aparatları var..

Bebek Banyo Süngeri

Bebeğimizin ilk 6 ayında herhangi bir sünger vb. malzeme kullanmadık. 6. aydan itibaren doğal sünger kullandık. Ve sık sık süngeri yeniledik. Bebek banyo süngerleri nemli şekilde muhafaza edildiğinden çok çabuk bakteri barındıracak bir malzeme.

Bebek Sabunlama Bezi

Bebeğimizin ilk 6 ayında sadece su ve şampuan kullandık. Bebeğinizin ilk altı ayında cildini sürterek temizlemek doğru değil. Bebeğinizin altıncı ayından itibaren sabunlama bezi kullanarak yıkayabilirsiniz. Bebek sabunlama bezini sık sık kaynatarak temizlerseniz nemli banyo ortamında muhafaza ettiğiniz bezin hijyenik kalmasını sağlayabilirsiniz.

Banyo havlusu

Bebeğinizin doğumundan itibaren başlıklı havlu ve ince bir tülbent çok iş görüyor, 2-3 adet edinin. 2 yaş civarı komik görünümlü bornoz kullanarak banyoyu iyice eğlenceye çevirdik.

Bebe Yağı

Bebek yağı seçerken mutlaka bebe yağının içeriğini inceleyin. Paraben, alüminyum vb. içeriklerle üretilip üretilmediğini araştırın. Önce kendi cildimde deneyimlediğim tüm bebek yağları benim cildimde kırmızı benekler çıkarak kaşınmasına sebep olduğundan, ben bebeklerimde bebek yağı kullanmaktan kaçındım.

Bebek Beslenmesi

Ağız Bezi

%100 pamuktan üretilmiş müslin bezlerden bol bol temin ederek evinizde uygun fiyata ağız bezi dikebilirsiniz.

Biberon

Doğumunuzdan sonra hastanede görüşünüz ve izniniz alınmadan bebeğinizi biberonla beslemelerine izin vermeyin. Bebeğiniz hızlı akışa sahip bir biberona alışırsa, emmeyi reddedebilir. Bebeğinizi emzirmekle ilgili ciddi sorunlar ile karşılaştıysanız, önce anne sütünü kaşık ve kupa ile vermeye çalışın. Kaşık ve kupa ile bebeğinizi besleyemezseniz kaşık biberonları deneyin. Bu önerdiğimiz seçeneklerin hiçbirine bebeğiniz alıştıramadıysanız son seçenek olarak biberon deneyin. Biberon seçiminde anne göğsünü taklit eden ürünler tercih edin.

*Bpa içermeyen biberonlar tercih edin.

Biberon kurutma alanı

Yıkadığınız biberonları temiz hijyenik bir kurutma alanında kurutmalısınız.

Biberon Temizleme Fırçası

Biberon kullanımı, bebeğinizin emmeyi reddetmemesi için ilk zamanlar önerilmez. Eğer çeşitli zaruri sebeplerle kullanmak zorundaysanız, biberon fırçası almayı unutmayın. Ben hala bu tip fırçaları satın almaya devam ediyor. Dar ağızlı şişelerin içini temizlemek için başka bir çözüm yok.

Alıştırma Bardağı

Bebeğiniz 6. aylık olduğunda artık su içmeye başlayacak. Suyu bir süre biberon ile verseniz dahi, bebeğiniz yutkunmayı iyice başardığında alıştırma bardağı ile su içmeye alıştırmalısınız.Bpa içermeyen alıştırma bardağı tercih edin.

Sterilizatör

Emzik, biberon kullanan annenin mutlaka satın alması gerekiyor. Yüksek ısıda bebeğinizin eşyalarını steril ederek, çeşitli enfeksiyonlardan ve pamukçuk gibi beslenme kaynaklı ağız içini ilgilendiren sorunlardan kurtulabilirsiniz. İsmini söylerken zorlandığım bu aleti saçma alet, ben kaynatır hallederim diyerek almadım. Kızımın biberonlarını, süt sağma makinesinin aparatlarını kaynatarak başladım. Bir iki kere aceleyle elimi yaktım. Baktım hiçbir şeye yetişemiyorum, koşa koşa aldım.

Cam Rende

Bebeğiniz yaklaşık 4-6 aylıkken katı gıdalara başladığında, ilk meyve suları için ihtiyacınız olacak bir ürün.

Yumuşak çatal kaşık

Bebeğiniz 6 aylıkken başladığınız ilk katı gıda denemelerinde ihtiyaç duyacaksınız. Bebeğinizin ani hareketlerinde canı acıtmayacak tipte yumuşak kaşıklar edinin.

Önlük

Bebeğinizin ilk doğduğu andan itibaren kullanılacak bir ürün. Bebeğinizin ilk zamanlarında emzirme sonrası çıkardığı fazla süt ve süt kesikleri için kullanırken, katı gıda denemeleri itibariyle zaruri bir ihtiyaca dönüşür.

Mama Koltuğu

Katı gıdaya geçen bebeğinizin oturması için ihtiyaç duyabilirsiniz. Ama bebeğinizi mama sandalyesinde bırakıp birkaç iş halledeyim diyerek bebeğinizi tehlikeye atmayın.

Saklama Kabı

Sağdığınız sütü, hazırladığınız mamayı, meyveyi,sebzeyi, çorbayı vb. saklamak üzere BPA içermeyen saklama kapları tercih edin.

Tabak takımı

Özellikle kendi başına yemek yemeye alıştırdığınız 9 aylık bebeğiniz için canlı renklerde desenli eğlenceli figürlere sahip tabak, kaşık çatal takımı alabilirsiniz. Aldığınız ürünün sert parçalara, metallere sahip olmadığından emin olun.

Bebekle Gezinti

Araba Koltuğu

Bebeğinizin güvenliği açısından tüm güvenlik testlerini geçen ürünler tercih edin.

Bebek Arabası

Araba koltuğu seçerken hafif, tek elle katlanır ürünler tercih edin.

Portbebe

Bebeğinizin ilk 3 ayında bebek arabasında kullanılan bir parça. Bebeğinizin oturmaya başlamasına kadar bebeğiniz yatarak taşınmalıdır. Bebeğiniz ana kucağı ve taşıma koltuğunda 2 saaten fazla vakit geçirmemelidir. Ama 3 ay için böyle bir parça için çok miktarda para harcamak ister misiniz? Karar sizin, portbebeyi bebek sepeti yerine kullandığımızdan çok memnun kaldık. Uzun bir süre evde bebek arabasıyla bulunduğumuz odada uyuttuk kızları.

Kanguru / Sling

İlk bebeğimde değil ama ikinci bebeğimde kangurudan çok faydalandım, bebeğimi sırtıma bağladım, geçtim mutfağa yemeğimi yaptım, miniği kucağıma bağladım, 3 yaşındaki kızımın elinden tutup alışverişe, parka gezmeye gittim. Uzun süreli kullanımı önerilmemekle birlikte çok rahatlık sağlayan bir ürün.

Güneş ve Yağmur Tentesi

Bebek arabasında gezdireceğiniz bebeğinizi hava şartlarına göre korumak için rüzgarlık, yağmur tentesi gibi aksesuarlardan edinin.

Bebek Bakım Çantası

Bebek çantası için, sırt çantası tipinde olanları tercih edin. Kolda taşınan bebek bakım çantaları anneye sadece yük. Bir kolda bebek, bir kolda çanta sizi bunaltacak detaylar. Bebek arabalarının sırt çantası tipinde ve bebek arabasına monte edilebilir bakım çanta modelleri oluyor, ben bebek arabamızın sırt çantasını uzun süre kullandım. Bebeğinizin ihtiyaçlarını taşımak üzere bölmeli bir çanta mümkünse anne sütünüzü saklamak üzere soğuk saklama bölmeli bir çanta edinin.

Emzirme Örtüsü

Lütfen eve tıkılıp kalmayın, emzirme örtünüzü bebek bakım çantanıza atın, parkta bahçede ne zaman emzirmek gerekirse bebeğinizi besleyin, haya devam edin.

Bebek Güvenliği

Bebeğiniz hareketlendiğinde evinizin içinde keşif gezileri başlayacak. Bebeğiniz emekleden önce bebeğinizin güvenliği için evinizde gerekli tedbirleri aldığınızdan emin olun.

Bebek oyun parkı

Bebeğinizin yanında bir süre uzaklaşacaksanız bebeğinizi oyun parkında oynaması için bırakabilirsiniz. Oyun parkında bebeğinize zarar verebilecek küçük parçalar olmadığından emin olun.

Dolap Kapağı Koruyucu

Bebeğiniz oturup, emekleme işini çözdüğünde evde keşif turlarına başlayacak, bu durumda ya erişebildiği dolaplarda kendine zarar verecek ürünleri kaldırarak oluruna bırakabilirsiniz, yahut devamlı dolap toplamaktan bunalma noktasında dolap kapağı koruyucu temin edebilirsiniz.

Güvenlik Kapısı

Özellikle birkaç katlı evlerde yaşayan ailelerin alması zorunlu bir ürün bebek güvenlik kapısı.

Kapı Kolu koruyucu

Kapılarda minikler için tercih ettikleri oyuncaklardan. Basit bir kapı kolu koruyucu ile bebeğinizin kapı ile duvar arasına sıkışmasını engelleyebilirsiniz.

Priz koruyucu

Küçük kızımın kurcalamaktan en çok hoşlandığı parçadır. Gittiğimiz hastane, okul vb. her türlü mekanda açık prizleri tespit edip o minik parmağını prizin deliklerini doldurmaya uğraşırken hayli zorluk çektim. ?

Sivri kenar koruyucu

Evinizde sivri köşeli eşyaları ya bir süreliğine kullanımdan kaldırın, yahut sivri kenar koruyucularından edinin.

Bebek Giyimi

Bebeğinizi kendinizden bir kat fazla giydirmeniz yeterli. Bebeğinizi gereğinden fazla sarıp sarmalayarak, terleyerek su kaybetmesine sebep olmayın.

Body

Bebeğinizin kafasından ve kollarından rahat geçebilen %100 cotton bodyler tercih edin. Özellikle baş bölümü genişleyebilen tipte bodyler tercih edin.

Zıbın

Zıbınlar demode kalsa da en kolay giydirilen ürünler zıbınlar, modaya takılmıyorsanız yenidoğan giyiminde zıbınla daha fazla rahat edebilirsiniz.

Tulum

Bebeğinizin uyku esnasında ısısını koruyabilmek için ayaklı tulumlardan temin edebilirsiniz

Patikli patiksiz alt

Yenidoğanın altını günde 5-8 kez değiştereceğinizi hesap ederseniz, tulum yerine patikli/patiksiz altlar sizi daha fazla rahat ettirecek

Uzun | Kısa Kollu Üstler, tshirtler

Baş bölümü geniş üstler tercih edin.

Ayakkabı

Bebeğinizin dışarıda yürüyeceği ana kadar ayakkabıya ihtiyacınız yok, aksesuar olarak alabilirsiniz elbette

Şapka & Eldiven

Minikler en çok ellerinden ve kafalarından üşüdüklerinden mutlaka birkaç set yanınıza alın. Tabii jilet gibi kesici tırnakları da atlamamak lazım.

Çorap

Bebeğinizin minik ayacıkları üşümesi

Bebek Odası İçin Hazırlıklar

Bebeğiniz 1 yaşın altındayken, yatağına yastık, yorgan ve battaniye gibi yumuşak eşyalar koymayın. Bebeğiniz uykudayken üstünü örtmek yerine uyku tulumları tercih edebilirsiniz. Bebek odası için satın almayı planladığınız mobilyaların boyasının kurşun vb. zararlı maddeler içermediğinden emin olun.

Ana Kucağı

Ana kucağı olarak biz ünlü bir markanın ürünü kullanmayı çok denedik ama ilk bebeğimiz hiç hoşlanmadı, ikinci bebeğimiz ise sakin sakin ana kucağında vakit geçirdi. Bebekler anakucağundan ya çok hoşlanıyorlar ya da çığlık çığlığa nefret ediyorlar ?

Bebek monitörü/telsizi

Büyük bir eviniz varsa bebeğinizin uykusunun bölündüğünü ve ağlamasını duyamayabilirsiniz. 2 kanallı uygun fiyatlı bir bebek telsizi ihtiyacı görüyor. Kameralılarda görüntüler karışıyor, bir bakıyorsunuz bir başka evin bebek odası ve hiç tanımadığınız bir bebek. Bebek yerine başka görüntüler vesaire karışıyor, tam evlere şenlik…

Bebek Sepeti

İlk birkaç ay, 3 saatte bir uyanıp beslediğiniz, her ağlamasına kalktığınız bebeğinizin yanınızda yatağınızın yakınında olması çok önemli. Biz sepet yatak yerine kullandığımız bebek arabasının portbebe bölümünü kullandık başta.. Aynı sepet yatak işlevini gördü ve tekerlekleri sayesinde evde istediğimiz yere taşıdık.

Çarşaf & Nevresim

Pamuklu, organik tekstil ürünleri tercih edin.

Elbise Dolabı

Bebeğinizin dolabının kurşun içermeyen, su bazlı kokusuz boyalı ürünlerden tercih edin. Dolabın çekmecelerinin çocukların güvenliğine uygun olduğundan ve duvara monte edilmiş olduğundan emin olun.

Yan Yastık

Biz yan yastık kullanmadık, battaniyelerden birini rulo yapıp yanak üstü yatırdığımız bebeğin arkasına destek yaptık. Bir yan yastık satın alabilirsiniz, ama şart değil. Önemli olan bebeğin yan-sırtüstü uykularını belirli sürelerde takip ederek değiştirmek.

Emzirme Koltuğu

Keşke dediğim bir detay. Almadım ama emzirirken iki büklüm olup belim ağrıdığında almadığıma pişman oldum.

Gece Lambası

Bebeğiniz için bir gece lambası temin etmeyin. Bebeğinizin büyümesi için ihtiyacı olan melatonin hormonu tam karanlıkta salgılanır. Bebeğinizin korkmasından değil yeterli melatonin salgılamamasından endişe duyun.

Yatak

Karyola

Yatak Koruyucu Alez

Başta adetten olsun diyerek aldık, sonra çok önemli bir parçaya dönüştü. Özellikle tuvalet eğitimi sırasında evin her yerinde alez vardır.

Yorgan, Pike, Battaniye

Biz ilk heves ünlü bir markadan cicili bicili bir yorgan almıştık ve kızımız 2.5 yaşına geldi hala kullanmadık. İlk bebeklik döneminde kontrolsüz refleks el hareketleri ile yorganı kafasına çekerek boğulur endişesiyle bir yılı aşkın süre kullanmadık sonrasında da gerek kalmadı. Dışarıda gezintileriniz için ince pamuklu pike ve battaniye alabilirsiniz.

Oda termometresi

Evin ısısıyla ilgili en önemli detay evin yaz kış 22 derecede tutulmasıydı. Evin ısısını hep aynı tutabilmek isterseniz bir oda termometresi bulundurabilirsiniz. Bizim kombinin bir oda termometresi olduğundan evi hep aynı derecede tutabiliyoruz, ayrıca ısınırken tasarruf etmek için kombiye bağlı bir termometre bebekli bebeksiz evler için zaten son derece önemli.

Alt değiştirme ünitesi

İlk başta satın almadığım alt değiştirme ünitesini devamlı at temizliği ve emzirmeye bağlı bel ağrılarım başlayınca alt değiştirme ünitesi alarak kızlarımın odasına temin ettik. Bebeklerimin bez değişiklikleri ve giydirme işlerini ayakta dik bir şekilde yapınca bel ağrısından kurtuldum. Bende oldu diye sizde de bel ağrısı olacak diye bir kaide. Tamamen size kalmış bir ürün, şart değil.

Bebek Oyuncak

Oyuncak seçimi çocukların beyin gelişiminde önemli bir rol oynuyor

Bebek Dönencesi

Bebek dönencesi aradığınızda farklı seçenekler karşısında kafanız karışabilir. Bebek dönencesi seçerken en önemli detayın parlak canlı renklerden oluşması gerektiğidir ve uzaktan kumandalı bir model seçmenizi öneririm. Bilimsellikten uzak bazı olumsuz paylaşımların aksine bebeğin gelişimi için çok önemli bir parçadır. Ve neden pahalı bir ürün olduğu da bebek gelişimindeki önemli rolündendir. Dönence ile ilgili tüm detayları anlattığım yazı için tıklayınız

Çıngırak

Bebeğinizin 40’ndan sonra çongırağın sesine tepki vermeye başlar. Özellikle ağlayan bebeğinizin dikkatini dağıtarak sakinleşmesine yardımcı olduğundan ben bu oyuncağa bayılıyorum.

Diş kaşıma oyuncağı

Sert plastik ve sivri köşeli diş kaşıma oyuncağı almaktan kaçının.

Emzik & Emzik Kutusu

Ben her iki bebeğimde de emzik kullanmadım. Emziğin bebek için tonla zararı olmakla beraber, daha az ağlaması, daha kesintisiz uyuması gibi getirileri de var. Seçim sizin, damak yapısının bozulması ve bebeğimin anne memesini reddetmesi riskini ben almadım. Bu konuda görüşleri dinleyin ama kararı siz hislerinizle verin. Bu dünyada kesin doğru diye birşey yok.

Emzik zinciri

Emzik zinciri zararlı bir aksesuar, bebeğinizin kontrolsüz el hareketleri ile boğulmaya götürecek türde problemler yaratabilir

Oyun minderi

3. aydan itibaren bir oyun minderi bebeğinizin kendini avutmasına, motor yeteneklerini geliştirmesine yardımcı olacak

Kumaş oyuncak

Bebek Temizlik ve Bakımı

Bebeğinizin hassas cildi özel ilgi gerektirir.

Alkollü Mendil

Yenidoğan bebeğinizin göbek bağı bakımı için alkollü mendillerden ihtiyacınız olacak. Göbek bağ bakımı için tıklayınız!

Alt değiştirme örtüsü

Yenidoğanlar, bezleri açıldığında çiş, kaka yapmaya bayılırlar. Özellikle bebeğinizin sadece anne sütü aldığı dönemde daha sıvı kaka yaptıklarından mutlaka alt temizliği esnasında bebeğinizin altına alt değiştirme örtüsü serin. Olmazsa olmaz…

Bebek çamaşır deterjanı

Bebeğiniz için granül sabun tercih edin.

Bebek Bezi

Yenidoğan’dan itibaren hangi numara bezleri kullanmanız gerek.

Bebek Bezi Çöp Kutusu

Koku sızdırmaz özellikli çöp kutuları önce gereksiz gelse de bu bebek bezleri bir fena kokutabiliyor ortalığı.

Burun Aspiratörü

İlk 1 ay kullanımı önerilmez. Burun temizliği için elinizde altında olması gereken bir ürün. Hastalık dönemleri için O… edinmenizi öneririm. Bebek ihtiyaç listesi

Islak Mendil

%100 pamuklu, kimyasal ve alkol içermeyen ıslak mendiller tercih edin.

Sıkıştırılmış Pamuk Mendil

Bebeğinizin alt temizliği için ıslatarak kullanabileceğiz hazır sıkıştırılmış pamuk mendillerden kullanın. Bu şekilde bebeğinizi pişikten koruyabilirsiniz.

Oturak/lazımlık

1 yaşından sonra bebeğiniz çiş kaka yaptığının ayrımına vardığında, tuvalet eğitimine hazırsa bir oturağa ihtiyacınız olabilir

Tuvalet Adaptörü

Her iki kızım tuvalet eğitimine lazımlık ile başlayıp tuvalet adaptörü ile devam etti. Özellikle başka bir şehirde bir otelde yahut bir yakınınızın evinde tuvalet adaptörünü yanınızda taşıyın.

Pişik Kremi

Pişik kremlerinin bir önleyici bir de iyileştirici özelliklerinden var. Bebeğiniz doğduğu andan itibaren her iki tip pişik kremine ihtiyacınız var. Her gün pişik kremi kullanmak yerine sadece ihtiyaç dahilinde kullanmaya dikkat etmek lazım. Birçok markanın pişik kreminin içindeki çinko bir süre sonra ciltte tahriş ve soyulmaya sebep oluyor.

Tarak

Beğendiğiniz yumuşak bir tarak ve fırça seti alabilirsiniz

Termometre

Kombiniz suyun sıcaklığını sabit tutamıyor, bir haşlıyor bir donduruyorsa, ki biz bu soruna çare bulamadık. Dirseğinizle suyun sıcaklığını da ayarlamam derseniz bir duş termometresi alabilirsiniz.

Tırnak Makası

Yenidoğanın ilk bir ay tırnaklarını kesmeyiniz. Bebek tırnak makası olarak çıtçıt ve makası birarada almanızı öneririm. Bebek çıtçıt tırnak makası ile daha rahat edeceksiniz. Bebek hazırlıkları Anne bebek ihtiyaçları

Parmak diş fırçası

Bebeğiniz 6 aylık olduğunda parmak diş fırçası ile macun kullanmadan olarak dişlerini fırçalayın. Fırçaladıktan sonra su içirin. Parmak diş fırçası bebeğiniz diş çıkarırken diş etlerine masaj yaparak bebeğinizin rahatlamasını sağlayacak da bir ürün.

Ateş Ölçer

Ben kulaktan ölçüm yapan bir ateş ölçer edindim. Doktorumuz kızıl ötesi bir ateş ölçer kullanıyor ve çok kolaylıkla ateşimizi ölçüyor. Kulaktan ateş ölçer ya da kızıl ötesi ateş ölçer almanız bence şart değil, uygun fiyatlı bir çubuk ateş ölçerde iş görüyor. Ben kızlarımın ateşini kulaktan ölçsemde gene de çubuk ateş ölçer ile sağlamasını ağız içinden yapıyorum.

Kaynak:annesininmelegi.com

Yorum Yaz - Soru Sor

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir