3 yumurta
5 çorba kaşığı toz şeker
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya
1 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı su
süt
1 lt. süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 pk. vanilya
1 su b. toz şeker
2 çorba kaşığı köpürtülmüş şanti
pişmaniye
Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Üzerine şekeri döküyoruz ve mikserle köpürene kadar çırpıyoruz. Suyu ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Kabartma tozunu, vanilyayı, kakaoyu ve unu da karıştırma kabına ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Kek karışımını yağlanmış cam fırın kabına döküyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. Şekeri, unu, nişastayı ve vanilyayı da tencereye ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp göz göz olunca altını kapatıyoruz. Kekimiz pişince fırından çıkarıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Kremamızı da soğumaya bırakıyoruz. Kremamızın içine köpürtülmüş şantiyi koyuyoruz ve karıştırıyoruz. Yumuşak kıvamda bir krema elde ediyoruz. Soğumuş olan kekin üzerine kremayı döküyoruz ve spatulayla üzerini düzeltiyoruz. Pişmaniyeyi de üzerine koyarak servis ediyoruz..
Afiyet olsun 🙂
Kaynak:oktayusta