Kaşın çayın yanında, yazın dondurmanın yanında bayılarak yediğimiz ıslak kek nasıl yapılır biliyor musunuz? Islak kek için en pratik tarif hangisidir? Bu sorularınıza cevap olması için size parmaklarınızı yiyeceğiniz bir ıslak kek tarifi hazırladık.
*3 tane yumurta
*1.5 su bardağı şeker
*1.5 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*Kakao
*Kabartma tozu
*Vanilya
*2 su bardağı un
* ½ su bardağı süt
*1 bardak kek hamuru
Derin bir kabın içinde yumurta ve şekeri iyice karıştırın. Üzerine sütü, yağı, ve kakaoyu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Bu karışımdan bir bardak kadar ayırın. Bunu daha sonra sosu için kullanacağız.
Kanal karışımın içine vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyin. Bu karışımı da iyice karıştırın. Yağladığınız fırın tepsisine dökün ve 170 derecede yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
Bu esnada katken ayırdığınız karışımın üzerine sütü ilave edin ve kaynatın. Kaynayınca ocaktan alın. Fırından çıkan keki biraz dinlendirdikten sonra üzerine hazırladığınız sosu dökün.Üzerine çikolata sosu ta da kuruyemişlerle süsleyerek servis edebilirsiniz.
*ıslak kekinizin üzerine döktüğünüz sos en az kek kadar güzel olmalı.
*Islak kekin en önemli noktası yeterince ıslak olmasıdır. Yeterince ıslak olmayan bir ıslak kek beğenilmez.
*Kek fırından çıkar çıkmaz sosu dökmeyin. 10 dakika kadar bekledikten sonra dökün. Aksi halde kekiniz hamur olur.
*Servis etmeden önce 1 saat kadar dınlenmesine izin verin.
Afiyet olsun.
Kaynak:pembenear