Ispnanak Kökü Salatası

Ispanağın içerdiği vitaminlerden faydalanmak için;her zaman taze ve çiğ yenmesi yada az pişirilmiş olarak yenmesi gerekir. Çok pişirildiğinde ve uzun müddet bekletildiğinde ve yeniden ısıtıldığında içindeki C vitaminini yitirir ve zararlı maddeler meydana gelir.
Malzemeler :

1-2 kg ıspanağın kök kısmı
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet sarı dolmalık biber
Zeytinyağı
Limon suyu
1-2 diş ezilmiş sarımsak
Tuz

Yapılışı :

Ispanak kökleri tuzlu kaynar suda haşlanır, suyu süzülüp soğuk suya tutulur. Başka bir tencerede jülyen yöntemiyle doğranmış biberler zeytinyağı ile sotelenir ve soğumaya bırakılır.
Ispanak kökü ve dolmalık biberler servis tabağına alınır. Zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş sarımsak ve tuz bir kasede iyice çırpılıp salatanın üzerine gezdirilir ve servis yapılır.

Afiyet olsun:)

Kaynak:bitkiblog

Yorum Yaz - Soru Sor

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir