4 yumurta
1su bardagi toz seker
1su bardagi un
Yarım paket kabartma tozu
1paket vanilya
3 corba kasigi kakao sekersiz
3 corba kasığı su
3 su bardağı süt
1,5 çorba kasığı un
1 çorba kaşığı nişasta
Yarim su bardağı toz şeker
1yumurta sarısı
1paket vanilya
100 gr Bitter çikolata
Hindistan cevizi
Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Sonra diğer malzemeleri karıştırıp çırpmaya devam ediyoruz. Fırın tepsisine güzelce yayıp önceden 170 derece ısıtılmış fırına sürüyoruz. 12-15 dakika kadar tutuyoruz fırınınıza bağlı. Kek soğuduktan sonra su bardağını ıslatıp kekleri bardakla kesiyoruz. Kremanın bütün malzemelerini karıştırıp pişiriyoruz. Kestiğimiz kekin birini alıp bir kaşık krema koyup üzerine diğer keki kapatıyoruz. Kenarlarınada krema sürüp hindistan cevizine buluyoruz kenarları. Hepsini yaptıktan sonra üzerine bitter çikolata eritip taşırmadan bir kaşık koyup yayıyoruz. Afiyet olsun…
NOT: Bu arada ben bir 17 imam sarığı için tarifi çift aldım. Bardakların kenarında kalan kekler telef olmasın diye hepsini ufaladım kalan kremayada damla çikolata ve muz doğradim. Minik çerez kaselerine ufalanmış kekleri elimizle bastırıyoruz. İnce bir şekilde krema katıyoruz içine ve üzerinide ufalanmış kekle kaplayıp bastırıyoruz sert bastırmalıyız yoksa kaseyi ters çevirince dağılır. Yaptığım çift tariften 17 imam sarığı ve 5 mini köstebek pasta çıktı.
Kaynak:oktayusta
1 Yorum