‘Aç değilim’, ‘Sevmiyorum’, ‘Üşeniyorum’ deme, kahvaltıyı hiç küçümseme! Güne sağlıkla başlatan, zinde tutan ve hatta metabolizmanı uyandıran kahvaltıyı gel bir de bizden’den dinle!
KAHVALTI ETTiKTEN SONRA KENDiMi YORGUN HiSSEDiYORUM!’
Fazla şeker içeren kahvaltı,sonrasında kendini halsiz hissetmene sebep olabilir. Ancak tuzlu diye tüketilen birçok yiyecek de az da olsa şeker içerebilmektedir. Örneğin;meyve, mısır gevreği, grissini ve hatta ekmek bile bu besinlerin içindedir.Bu yüzden kahvaltı etmek ne kadar önemliyse, kahvaltıda tüketilen besinler de o kadar önemlidir.Kahvaltı ettikten sonra daha dinç hissetmek için, günün ilk ve en önemli öğünü olan kahvaltıda bol miktarda karbonhidrat, protein ve lif içeren besinlere ağırlık vermek gerekir. Portakal (lif), kepekli grissini(karbonhidrat ve lif kompleksi) ve sütle (protein) ya da margarin ve beyaz ekmekle yapılmış tost yerine,tam buğday ekmeğiyle yapılmış tostla kahvaltını daha sağlıklı hale getirebilirsin. Ya da üçüncü bir seçenek istiyorsan, mısır gevreği,yağsız yoğurt ve elmayla güne ‘merhaba’ diyebilirsin.
SABAHLARI KENDiMi AÇ HiSSETMiYORUM!
Sabahları kendini aç hissetmiyorsan,mideni eğitmelisin. İşe 1 hafta boyunca her sabah 1 bardak süt içerek başla. Sonraki hafta, sütün yanında bir çeşit meyve ye. 3. haftadan sonra sabahları acıkmaya başladığını fark edeceksin. Mideni eğittikten sonra her sabah güne karbonhidrat, protein ve lif bakımından zengin olan 300-400 kalorilik kahvaltıyla başlamayı alışkanlık haline getir .
KiLO ALMAMAK iÇiN KAHVALTIYI ATLIYORUM!
Son derece yanlış olan bu düşünceyle kilo vermiyor, kilo almayı hızlandırıyorsun.Çünkü kahvaltı etmediğin sürece metabolizman gün içerisindeki görevine başlayamaz. Bu da vücudunun kalorileri yakamaması anlamına gelir. Ayrıca,sabahları aç kalmak, ilerleyen saatlerde daha çok acıkmana, öğle ve akşam yemeklerinde daha çok yemene ve gün içinde abur cubur tüketmene sebep olur.
‘KAHVALTILIKLARI SEVMİYORUM!’
Kahvaltılık besinleri sevmiyorsan, kahvaltını daha lezzetli hale getirebilirsin. Nasıl mı? Aşağıdaki Özel Mönülerle!
KAHVALTILIK PİZZA
2 dilim kepek ekmeği 2 ince dilim domates 2 dilim az yağlı mozarella peyniri ya da 2 dilim rendelenmiş kaşar peynir Ekmekleri tost makinesinde ısıttıktan sonra dilimlere ayırdığın domates ve peynirleri ekmeğin üzerine koy. Bu ufak lezzetli pizzayı peynirler eriyene kadar fırında beklet.
Beslenme uzmanın diyor ki:’Sabahları aç hissetmiyor ya da kahvaltı etmeyi sevmiyor olsan da, her bir dilimi en az 3 gram lif içeren bu lezzetli pizzaya hayır dememelisin.
MEYVE KEYFİ
►1 adet muz
►1/2 bardak az yağlı yoğurt (sade ya da meyveli)
►1/2 bardak badem, fındık ya da ceviz 1/2 bardak yaban mersini,
►böğürtlen, ahududu ya da çilek
►Bir kaseye muzu dilimledikten sonra üzerini örtecek şekilde yoğurt koy.
Daha sonra bu karışımın üzerini badem ve diğer meyvelerle süsle. Beslenme Uzmanın Diyor ki:’Sevdiğin herhangi bir meyveyle tatlandırabileceğin bu karışımın en önemli yanı özellikle cildin için gerekli antioksidan açısından zengin olmasıdır.
FISTIK EZMELİ SANDVİÇ
►2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
►1 adet lavaş ekmeği
►1 adet muz
►Lavaş ekmeğine fıstık ezmesini ince bir tabaka halinde sürdükten sonra,lavaşı muza sar.
Beslenme Uzmanın Diyor ki:‘Hazırlanışı son derece pratik olan bu kahvaltı, protein, karbonhidrat ve lif bakımından oldukça zengin bir karışımdır. Bu sağlıklı karışıma muz eklemesen bile besin değeri yinede yüksektir ve lezzetinden bir şey kaybetmemektedir.’
Kaynak:cosmogirl
Yaz sıcaklarında evinizde yapacağınız soğuk içeceklerle ilgili tarifler ve ipucları vereceğiz. Bu içeceklerin hazırlanması kolay, ferahlatıcı, sunumları çok şık
Mükemmel tadı, her türlü hamur işinde kullanılabilir olması, glutensiz oluşu ve içerdiği yüksek protein, kalsiyum ve demir ile benim mutfağımda çoktan yerini aldı bile.
Demir eksikliğinin ihmal edilmesinin bağışıklık sisteminin zayıflamasından ruhsal sorunlara kadar birçok probleme yol açtığını belirten uzmanlar, demir eksikliği anemisi ve tedavisi hakkında bilgi verdi.
Islak kek yaz kış en sevilen tatlılardan biridir. Peki, Islak kek nasıl yapılır? En pratik ıslak kek tarifi hangisi? Sizin için hazırladığımız tariften sonra ıslak kek nasıl yapılır artık...
Çiriş otu son dönemlerde sıkça aranan besinlerden biri… Peki, bu çiriş otu nedir? Çiriş otu faydaları nelerdir?
Hemen hemen her gün kahvaltılarımızda ve çeşitli öğünlerimize eklediğimiz yumurta hakkında vereceğimiz bilgileri öğrendiğinizde çok şaşıracaksınız.
Alan adının sorgusunu yaptığınızda 2002 yılından bu yana faaliyet gösterdiğimizi bulabilirsiniz. Bir zamanların çok hızlı sosyal medya forumlarından birine sahip-ti Kalbim! Bir çok dostluğa, birçok arkadaşlığa ev sahipliği yaptı. Sitemiz üzerinden E-Kart’lar gönderildi, birçok yazar suya yazılmış mektuplarını web sitemiz üzerinden yayınladı. Bugünlerde “biraz ondan, biraz bundan, her telden, her şeyden” mantığıyla aklına gelenleri karalamaya devam eden bir projedir kalbim.gen.tr!
2002 / 2020
kalplerin buluştuğu adres - kalbim.gen.tr