Gönderen Konu: Dolmalar  (Okunma sayısı 4946 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Cσ∂єx

  • Site Sahibi
  • *
  • İleti: 7.083
  • Cinsiyet: Bay
  • Sus(muş)!...
    • Kalbim
Dolmalar
« : 19 Şubat 2007, 18:02:40 Pzt »
Şalgam Dolması

Mutfak   
Zorluk  2
Süre  40 dk.
Kaç Kişilik  6

Malzemeler
1 Kilo şalgam
200 gr kıyma
1 Çay bardağı bulgur
1 Adet soğan
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çorba kaşığı salça
Reyhan otu
Tuz, karabiber
 
Hazırlanışı
Kıymayı derin bir kaba alın.
Soğanı rendeleyip, kıymaya ilave edin.
Bulgur, sıvıyağ, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
Şalgamları soyup, 5 milim kalınlığında dilimleyin.
10 Dakika kadar haşlayın.
Hazırladığınız harca elinizle köfte şekli verin, şalgam dilimlerinin arasına yerleştirin ve tencereye dizin.
Üzerine tereyağında kavrulmuş salçayı gezdirin ve su ilave edin.
Şalgamları yumuşayana dek pişirin.
Üzerine reyhan otu ilave edip, servis yapın.
Özgür'lük! Daha iyi anlıyorum artık seni :)

İsyan etme gökyüzü, benim kadar ağlayamazsın.

Çevrimdışı Cσ∂єx

  • Site Sahibi
  • *
  • İleti: 7.083
  • Cinsiyet: Bay
  • Sus(muş)!...
    • Kalbim
Balık Sarması
« Yanıtla #1 : 19 Şubat 2007, 18:04:36 Pzt »
Balık Sarması



Mutfak   
Zorluk  3
Süre  40 dk.
Kaç Kişilik  4

Malzemeler
8 Parça beyaz etli balık filetosu
3 Dilim ekmek içi
1 Adet limon
5-6 Dal dereotu
50 gr krem peynir
1 Adet yumurta
Tuz, karabiber

Sos için :
2 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çorba kaşığı un
1 Su bardağı süt
1 Çay bardağı beyaz şarap
 
Hazırlanışı
 
Balık filetolarını tezgaha yayın.
Limonun kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın.
Dereotunu ayıklayıp, doğrayın.
Geniş bir kaba ekmek içini ufalayın.
Limon kabuğu rendesi, limon suyu, dereotu, çırpılmış yumurta, krem peynir, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.
Hazırladığınız karışımı filetoların üzerine paylaştırıp, rulo şeklinde sarın.
Balık rulolarını yağlı kağıt döşenmiş fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin.
Sos için ; tereyağını tavada eritip, unu ekleyerek pembeleştirin.
Süt ve şarabı ilave edip sürekli karıştırarak kaynatın.
Tuz ve karabiber ekleyip, sıcak olarak balıkların üzerine dökün.
Dereotu ve limon dilimleri ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.
 
Özgür'lük! Daha iyi anlıyorum artık seni :)

İsyan etme gökyüzü, benim kadar ağlayamazsın.

Çevrimdışı Cσ∂єx

  • Site Sahibi
  • *
  • İleti: 7.083
  • Cinsiyet: Bay
  • Sus(muş)!...
    • Kalbim
Patlıcan Dolması
« Yanıtla #2 : 19 Şubat 2007, 18:06:45 Pzt »
Patlıcan Dolması



Mutfak   
Zorluk  2
Süre  35 dk.
Kaç Kişilik  6

Malzemeler
250 gr kıyma
6 Adet patlıcan
1 Çay bardağı pirinç
1 Adet soğan
1 Çorba kaşığı salça
1 Su bardağı haşlanmış nohut
Tuz, karabiber, kırmızı pulbiber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Ekşi sos için :
3 Diş sarımsak
1 Çorba kaşığı kuru nane
1 Adet limon suyu
Dolmaların ağzını kapatmak için ; domates kabukları
 

Hazırlanışı
 
Önce patlıcanların içini oyup, tuzlu suda bekletin.
Acısı çıktıktan sonra suyunu süzüp, bir bez ile kurulayın.
Kıymayı derin bir kaba alın.
Yemeklik doğranmış soğanı ve pirinci ekleyin.
Haşlanmış nohut ve salçayı ekleyip, karıştırın.
Tuz, karabiber ve kırmızı pulbiber serpin.
Yarım çay bardağı zeytinyağını ekleyin.
Tüm malzemeyi karıştırıp, oyulmuş patlıcanların içine doldurun.
Üzerine domates kabuklarını kapatın ve tencereye dizin.
Yarısına gelecek kadar su koyup, ağır ateşte pişirin.
Pişmesine yakın sarımsak, kuru nane ve limon suyunu karıştırıp, dolmaların üzerine gezdirin.
1-2 dakika daha kaynatıp ateşten alın.
Sıcak olarak servis yapın.
 
Özgür'lük! Daha iyi anlıyorum artık seni :)

İsyan etme gökyüzü, benim kadar ağlayamazsın.

Çevrimdışı cigdemm

  • Artık sende "biz" densin..
  • *
  • İleti: 3.966
  • Cinsiyet: Bayan
  • Yaprak döker bir yanimiz,bir yanimiz bahar bahce..
Dolmalar
« Yanıtla #3 : 20 Şubat 2007, 15:40:33 Sal »
Bakiyorumda yemek tarifleri bayagi bir cogalmis tabii buda beni mutlu ediyor :)emek verdigin icin cok tesekkürler codex:))
Umut denizin ta orta yerinde bir deniz anasi..Bir acilir,bir kapanir,bir acilir,bir kapanir...

Çevrimdışı Cσ∂єx

  • Site Sahibi
  • *
  • İleti: 7.083
  • Cinsiyet: Bay
  • Sus(muş)!...
    • Kalbim
Dolmalar
« Yanıtla #4 : 21 Şubat 2007, 16:12:15 Çrş »
Rica ederim Çiğdem hanım.
Ancak denediğiniz tarifleri lütfen söyleyin  8)
Özgür'lük! Daha iyi anlıyorum artık seni :)

İsyan etme gökyüzü, benim kadar ağlayamazsın.

Çevrimdışı Zynep

  • Artık sende "biz" densin..
  • *
  • İleti: 10.496
  • Cinsiyet: Bayan
  • Stranger&Zynep
Dolmalar
« Yanıtla #5 : 21 Şubat 2007, 16:21:59 Çrş »
Özgür takdir ettim seni. Mengen'li ustaları geçti senin tarifler:)
Gözüm korktu vallahi, yemek tarifi vermeye.

Çevrimdışı cigdemm

  • Artık sende "biz" densin..
  • *
  • İleti: 3.966
  • Cinsiyet: Bayan
  • Yaprak döker bir yanimiz,bir yanimiz bahar bahce..
Dolmalar
« Yanıtla #6 : 21 Şubat 2007, 16:43:15 Çrş »
Rica ederim Çiğdem hanım.
Ancak denediğiniz tarifleri lütfen söyleyin  8)

Mutlaka bundan sonra madem bilmek istiyorsunuz ;)
Umut denizin ta orta yerinde bir deniz anasi..Bir acilir,bir kapanir,bir acilir,bir kapanir...

Çevrimdışı Nazoş

  • K A L B İ M
  • *
  • İleti: 1.702
  • Cinsiyet: Bayan
  • Gün Olur Devran Döner........
Dolmalar
« Yanıtla #7 : 04 Mart 2007, 02:46:23 Paz »
Ben dolma ve sarma yemeğini çok severim, sık sık da yaparım.
Buradaki tarif güzel, ancak ben karışımın içine küçük küçük doğranmış
domates de katıyorum. Bir de sarımsak, nane ve limon suyunu üzerine değil karışımın
içine katıp öyle pişiriyorum. Gerçekten nefis oluyor.

BU AKŞAM BÜTÜN MEYHANELERİNİ DOLAŞTIM İSTANBUL' UN,
SENİ ARADIM KADEHLERDEKİ DUDAK İZLERİNDEN...

Çevrimdışı Bircem

  • K A L B İ M
  • *
  • İleti: 10.494
  • Cinsiyet: Bayan
Dolmalar
« Yanıtla #8 : 04 Mart 2007, 03:01:35 Paz »
Bilmezmiyim arkadaşım bende lop lop hepsini götürüyorum vala
Ne zaman yapmayı düşünüyorsun? Aklına bir şey gelmesin, bende kalan tabağını hep getirmeye unutuyorum da... ;D ;)
Aman niye sordum ki zaten soğan kokularını duyarım, o dolmalarıda bir bir yutarım... ;D
Zaten biz ne dolmalar gördük, güle güle öldük... ;D

Şu sayfaya girmek istemediğim kadar var işte; şimdi kalkıp dolapta ne varsa dolma diye yiyeceğim...

Özgür bari resimlerini koymasan diyorum? Beni baştan çıkartmayın yaz geliyor yahu(kilolar....?...
« Son Düzenleme: 04 Mart 2007, 03:03:22 Paz Gönderen: Bircem »
Kadın, dünyaya egemen olan tek tuttukludur.

Çevrimdışı Nazoş

  • K A L B İ M
  • *
  • İleti: 1.702
  • Cinsiyet: Bayan
  • Gün Olur Devran Döner........
Dolmalar
« Yanıtla #9 : 04 Mart 2007, 03:43:17 Paz »
Kiloları sen niye dert ediyorsun Bircemim. Bırak da ben düşüneyim.
Banu Alkan gibi 90 60 90' nım ya...

Bu arada dolmalık biberim var, yaprak var ama kıymam yok, alınca yapacağım. Ona göre :P :P
BU AKŞAM BÜTÜN MEYHANELERİNİ DOLAŞTIM İSTANBUL' UN,
SENİ ARADIM KADEHLERDEKİ DUDAK İZLERİNDEN...

Çevrimdışı Bircem

  • K A L B İ M
  • *
  • İleti: 10.494
  • Cinsiyet: Bayan
Dolmalar
« Yanıtla #10 : 04 Mart 2007, 04:00:56 Paz »
Canım benim bende de kıyma var, sabah sana hem kahve yaparım hem kıyma veririm...Yani dolma yapman için değil ;D(bu gece rüyamda dolmalarla uğraşıcam anlaşılan...

Özgür bak bizi ne hallere getirdi şu tariflerin...
Emeğine sağlık...Kalbim Restaurant açsan 24 saat hizmet verse ve İnternet'le siparişlerimiz olsa diyorum...(gerçi mutfak görevlisi olarak çalışmaya razıyım, malum senin bu tariflere para dayanmaz...Maaşa gelince; karın tokluğu, yol parası, ssk garantisi, servis paketlerinin üzerine şiirlerimi yazarsın, aylık pardon yıllık izinlerimde 1 ay ücretsiz 5***** BODRUM, ANTALYA gibi tesislerde ailemle konaklama masrafım sana ait...
He he çok şeymi istedim acaba?...
Kadın, dünyaya egemen olan tek tuttukludur.

Çevrimdışı Jazira

  • Artık sende "biz" densin..
  • *
  • İleti: 2.758
  • Cinsiyet: Bayan
  • Askerime Uzanan Bütün Kirli Ellerin Canı Cehenneme
Dolmalar
« Yanıtla #11 : 07 Ekim 2007, 17:11:08 Paz »
mantar doLması
Malzemeler
Süre  40 dk.
Kaç Kişilik  4   
12 Adet büyük mantar
1 Diş sarımsak
1 Adet soğan
1 Kahve fincanı tereyağı
3 Çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 Dilim ekmek içi
1 Adet domates
3-4 Dal maydanoz
Tuz, karabiber 
 
Hazırlanışı
Mantarların sap kısımlarını çıkarıp, içini oyun ve sap kısımlarını küçük küçük doğrayın.
Tereyağının yarısını 1 çay kaşığı sıvıyağ ile birlikte eritin.
Ezilmiş sarımsak ve ince doğranmış soğanı ekleyip, pembeleştirin.
Doğranmış mantar saplarını ekleyin ve 5 dakika daha kavurup ateşten alın.
Kalan sıvıyağ, ufalanmış ekmek içi, kaşar peyniri rendesi, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
Mantarların içine bu karışımı doldurup, yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Kalan tereyağını her birinin üzerine eşit olarak paylaştırın.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 25 dakika pişirin.
Domates dilimleri ve maydanoz yapraklarıyla süsleyip, sıcak olarak servis yapın.
 
afiyet olsun

İmza Devri Bitti!

Çevrimdışı razi

  • Artık sende "biz" densin..
  • *
  • İleti: 7.634
  • Kendi halinde.
Dolmalar
« Yanıtla #12 : 25 Haziran 2008, 15:18:30 Çrş »
burda patlıcan dolması var  ayyy  yapsam mı?
Ah bu insanlar.....:)))))

Çevrimdışı razi

  • Artık sende "biz" densin..
  • *
  • İleti: 7.634
  • Kendi halinde.
Dolmalar
« Yanıtla #13 : 26 Ağustos 2008, 12:20:06 Sal »
Sebzeli Kırmızı Biber Dolması

Malzemeler :
? 1 kg kırmızı biber
? 3 adet havuç
? 3 adet kabak
? 1 adet soğan
? 1/2 su bardağı su 4 diş sarmısak
? 25 gr kuş üzümü
? 1/2 çay bardağı sıvı yağ
? Dereotu - Tuz
? 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı :
Kırmızı biberlerin çekirdekleri çıkarılıp temizlenir. Soğan,kabak ve havuç küp küp doğranır. Doğradığınız soğanlar sıvı yağda pembeleşene kadar kavrulur. Daha sonra içine doğradığınız kabak,havuç ve sarmısaklar konulup orta ateşte sotelenir. Ocaktan almadan önce dereotu ve kuş üzümü de eklenir.

Hazırladığınız bu sebze harcını biberlerin içine doldurduktan sanra 1/2 su bardağı su ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile uyun miktarda tuz eklenip kısık ateşte pişirilir.

Ah bu insanlar.....:)))))