Hafif bir tatlı olarak sütlacın yeri hepimiz için ayrıdır. Özellikle üzeri nar gibi kızarmış fırın sütlaç bambaşkadır.İşte nefis fırın sütlaç tarifi!
En sevdiğimiz tatlılardan fırında sütlaç nasıl yapılır? Fırında sütlaç yapmanın püf noktaları nelerdir?
3 kaşık nişasta
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
1 bardak şeker
2 yumurta sarısı
1 litre süt
1 çay bardağı soğuk su
Vanilya
Tencerede süt ve şekeri karıştırın. Çırpma teli ile yavaş yavaş karıştırdıktan sonra 2 yumurta sarısı ekleyin. Önceden sıcak suda haşladığınız pirinci ilave edin. Bu sırada nişastanızı başka bir kasede bir çay bardağı suda eritin. Süt kaynamaya başlayınca yavaşça karıştırarak süte ilave edin.
Birkaç dakika kaynadıktan sonra altını kapatın. Tüm malzemenizi ısıya dayanıklı servis kaselerine veya güveç kaseye boşaltın. Fırın tepsisine kaselerin tabanını geçecek şekilde soğuk suyu koyduktan sonra kaselerinizi tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında, 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
Ayrıca, fırın sütlacın üzerinin güzel bir şekilde kızarması için tepsiyi üst rafa koyun.
Afiyet olsun!
Kaynak:pembenar