Malzemeler:

 

4 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı
1 su bardağı elle kırılmış ceviz
1 adet kabartma tozu

 

Yapılışı:

 

Bütün malzemeleri karıştırın ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak yapın ve yağlanmış tepsiye dizin. 180 derecelik fırında dibi olana kadar pişirin.

 

NOT: Biraz yağlı bir hamur olduğu için diğer kurabiye hamurları gibi birbirini toplamazsa problem yaratmayın rahatlıkla elinizde şekil verebilirsiniz. Helva tadında ve ağızda dağılan bir kurabiye yemek istiyorsanız mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun.

 

tarifini bizlere Özge Umal Hanım yollamış. Teşekkürler 🙂

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here