tatlısı sever misiniz? Hem çok lezzetli, hem yapımı çok pratik olan bu tatlıyı tahinle pişirmeyi denediniz mi? İşte tarifi….

Malzemeler:

1 kg kabuğu soyulmuş balkabağı

2 su bardağı toz şeker

1 çay bardağı tahin

1.5 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi

Hazırlanışı:

Kabakları bir parmak kalınlığında dilimleyin.

Dikdörtgen fırın kabına kabakları yerleştirin.

Üzerine toz şekeri gezdirin.

Üzerini kapatarak buzdolabında bir gece bekletin.

Ertesi gün üzerini yağlı kağıt ile örterek 160 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

Soğuyunca üzerine tahin gezdirin.

Ceviz ile süsleyip servis edin.

Afiyet olsun!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here