Doğa ananın bize sunduğu mucizelerden biri süper kış meyvesidir , vücudumuza nasıl iyilikler yapılıyor, hep birlikte öğrenelim…

 

 

Kivi, antioksidan etkili meyvelerden biri. Hücreleri serbest radikaller adı verilen zararlı maddelerden koruyor. İçerdiği flavanoid ve karotenoid adı verilen öğeler ile DNA’mızı yani genlerimizin yapısını koruyor.

 

İçerdiği yüksek oranda C vitamini, karotenoid ve flavanoidler ile vücudumuzu oksidanlardan yani zararlı maddelerden temizliyor. Bu nedenle de kansere yakalanma riskini azaltmakta yardımcı.

 

Bağırsaklarımızda yaşayan yararlı mikroorganizmaların besin kaynağı. Bu nedenle kabızlıktan koruyor ve kalın barsak kanserine yakalanma riskini azaltıyor.

 

Spor yapanların, terle kaybettikleri miktarı fazla. Eğer ihtiyacı karşılanmazsa kas kramplarına yol açabiliyor.images (1)

 

Kivi, potasyumdan zengin olduğu için sporcular için de ideal bir meyve.

 

Dünya’nın önemli bilim dergilerinden biri olan Thorax’da yayınlanan 18.000 çocuk üzerinde yapılmış bir araştırmanın sonuçlarına göre; haftada 5-7 porsiyon greyfurt ve kivi tüketen astımlı çocuklarda nefes daralması şikayetleri %32, gece öksürükleri %27, burun akıntısı %28 oranında azalmıştır.

 

1 adedi sadece 45 kalori. Ayrıca düşük glisemik indeksi ile kan şekerini hızlı yükseltmiyor, bu nedenle hem zayıflamak isteyenler için hem de şeker hastaları için uygun ve sağlıklı bir meyve.

 

images

GÜNDE 1 KİVİ SİZE NELER GETİRİR?
-Günlük C vitamini gereksiniminin yaklaşık %80’ini,
-Günlük lif ihtiyacınızın %10’unu karşılamanızı sağlar.

 

NASIL TÜKETMELİ?
Kiviyi, yalnız başına meyve olarak tüketebileceğiniz gibi;
• Meyve salatalarına ilave edebilir,
• Yoğurda ekleyerek meyveli yoğurt hazırlayabilir,
• Yeşil salatalarınıza ilave edebilir,
• Tavuk ve kırmızı et yemeklerinizde tat vermesi için kullanabilirsiniz.

 

Kaynak:yüksektopuklar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here