Sebzeli Tavuk Sarma!

0
93

Mutlaka denemeniz gereken bir lezzet! Az malzemeli bol lezzetli

Malzemeler:

1 tane kemiksiz tavuk göğsü (sarmalık ince dilimlenmiş)

sosu için: 1 türk kahvesi fincanı sıvı yağ ( minik boy fincan )

1 tane orta boy kuru soğan rendesi

2 diş sarımsak rendesi

3 yemek kaşığı soya sosu

1 tatlı kaşığı kekik

1 çay kaşığı pulbiber

içi için :

1 tane minik boy patlıcan

1 tane havuç

1 tane kırmızı biber

1 tane yeşil biber

İnce dilimlenmiş kaşar peynirisebzeli tavuk sarma

TARİFİ:

Sos malzemelerininin hepsini minik bir fırın kabına alıyoruz ve karışmasını sağlıyoruz.Sos hazır olduğunda içine ince dilimlenmiş tavuk etlerini yıkadıktan sonra ekleyip tavukların tüm sosa bulanmasını sağlıyoruz.Üzerini streç filmle kapatıp en az 2-3 saat dinlenmeye bırakıyoruz.Vaktiniz bolsa tavuk etlerini daha da uzun süre sosta bekletebilirsiniz.Ne kadar uzun süre beklerse lezzeti o kadar bol olur.Diğer taraftan yıkanmış sebzeleri ince şeritler halinde doğrayıp hazırlıyoruz.Marine olup dinlenen tavuk etinden bir tane tabağa alıp orta kısmına biraz sebzelerden ve dilimlenmiş kaşar peynirinden ekleyip rulo şeklinde sarıyoruz.Daha sonra tavuk sarmaları sosta beklettiğimiz fırın kabına kalan sosun içine diziyoruz.Tüm malzeme bitene kadar işleme devam ediyoruz.Ve fırın kabının içine bir minik türk kahvesi fincanı su ekleyip kızarana kadar fırınlıyoruz.Fırında çok fazla kızarmasını beklemeyin üzeri hafiften kızardığında alın ki etler kuru olmasın.Pişen sarmaları ilk sıcağı çıktığında servis ediyoruz.

Soya sosunuz yoksa eklemeyebilirsiniz her hali oldukça lezzetli ama varsa mutlaka kullanın derim. Ben soya sosu kullandığım için yemekte tuz kullanmadım soya sosu tuzlu olduğu için yeterli geldi.Siz kullanmayacaksanız sosa tuz eklemeyi unutmayın. Denemenizi tavsiye ederim oldukça lezzetli, yapımı çok kolay ve şık bir sunumu var deneyecelere şimdiden afiyet olsun. 🙂

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here