Sebze ve meyve seçerken tazeliğini ve kalitesini anlamakta zorlanıyorsanız size vereceğimiz yöntemlerle artık hiç zorlanmayacaksınız.

Pazara gittiğinizde veya marketin manav reyonlarından alışveriş yaptığınız zamanlarda sürekli kalitesiz ve çürük meyve sebze almaktan sıkılmaya başladıysanız birazdan vereceğimiz bilgiler tam size göre olacak!

İşte sebze ve meyvelerin kalitesini aynı zamanda da tazeliğini anlamanın yolları:

Kayısı

Kayısı seçerken lekesiz, eziksiz ve tek renkte olmasına dikkat edin. Bunların dışında kayısının yüzeyi tamamen kuru ve bastırdığınızda şeklinin bozulmamış olmasına dikkat edin.

Patlıcan

Patlıcanın kabuğu sert olanların yerine hafif elastik olanları seçmeye özen gösterin. Üzerinde hafif çatlaklar ve beyaz lekeler olan patlıcanları seçmekten kaçınmanız gerekir. Ayrıca patlıcanın sapı kahverengi değil muhakkak yeşil olmalıdır.

Kavun

Olgunlaşmış bir kavuna vurduğunuzda tok bir ses çıkması gerekir. Bununla birlikte kavunun kabuğu pürüzlü ve kaba olması gerekir.

Kabak

Kabağın renginin tek renk olmasına özen gösterin. Patlıcandaki gibi üzerinde çeşitli renk tonları olan kabakları seçmemeye özen gösterin. Aynı zamanda boylarının 20 cm aşmamasına dikkat edin.

Limon

Limonları seçerken tek renk ve parlak olmasına dikkat edin. Ayrıca her zaman ağır olanları seçin. Daha sulu olacaklardır.

Erik

Eriği seçerken üzerinde buğular olanları tercih edin. Bu durum ağaçtan yeni koparıldığını gösterir.

Salatalık

Salatalık hafif mat ince ve yeşil olmalıdır. Salatalığın tazeliğini gösteren en önemli etken sap kısımlarının henüz kopmamış olması ve sarı olmasıdır.

Bal kabağı

Küçük veya orta boy kabakları seçin. Sapının kuru olması gerekir. Hafif mavimsi kabuğu olan balkabakları en tatlı olanlarıdır.

Kaynak:pembenar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here