MALZEMELER:

3
5 çorba kaşığı toz
1 pk. kabartma tozu
1 pk.
1 çorba kaşığı
3 çorba kaşığı  
3 çorba kaşığı  su

 

ISLATMAK İÇİN:

 

KREMASI İÇİN:

1 lt. süt
2 çorba kaşığı  un
1 çorba kaşığı  
1 pk. vanilya
1 su b. toz şeker
2 çorba kaşığı  köpürtülmüş şanti

 

ÜZERİ İÇİN:

 

HAZIRLANIŞI:

Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Üzerine şekeri döküyoruz ve mikserle köpürene kadar çırpıyoruz. Suyu ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Kabartma tozunu, vanilyayı, kakaoyu ve unu da karıştırma kabına ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Kek karışımını yağlanmış cam fırın kabına döküyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. Şekeri, unu, nişastayı ve vanilyayı da tencereye ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp göz göz olunca altını kapatıyoruz. Kekimiz pişince fırından çıkarıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Kremamızı da soğumaya bırakıyoruz. Kremamızın içine köpürtülmüş şantiyi koyuyoruz ve karıştırıyoruz. Yumuşak kıvamda bir krema elde ediyoruz. Soğumuş olan kekin üzerine kremayı döküyoruz ve spatulayla üzerini düzeltiyoruz. Pişmaniyeyi de üzerine koyarak servis ediyoruz..
Afiyet olsun 🙂

Kaynak:oktayusta

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here