Yemek yapmayı çok seviyorum ama , kek, pasta yapmak ayrı bir zevk benim için. Bütün günümü bunlara harcayabilirim.

Şekli itibari ile de farklı olunca sanki çok uğraşılmış gibi düşünüldü. İşte yapılışını da resimlediğim ;DSCN5270

Malzemeler:
* 5 adet taze yufka
* 1 su bardağı sıvıyağ
* 1 su bardağı su

 

Üzeri İçin:
* 2 tane iyice çırpılmış yumurta sarısı

 

İç Malzemesi:
* Bir kalıp az tuzlu beyaz peynir veya lor
* 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
* Arzuya göre dereotu

 

Yapılışı: Her yufkayı dört eşit parçaya ayırın, her parça üçgen şeklinde olacaktır. Her üçgeni su ve yağ karışımını fırça ile ıslatın, üçgenin tam ortaından tutarak ucuna kadar içe doğru getirin, kenarlardaki uçları üst tarafta toplayın toplanan uça harcınızı koyun ve içe doğru kıvırın ters çevirerek tepsiye dizin üzerine yumurta sürün 180 derecede ısınmış fırında iyice kızarana kadar pişirin.Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun…

 

 

NOT:
* Ben peynirli yaptım.
* İçine istediğiniz baharatları veya yeşillikleri ekleyebilirsiniz.
* Yapması çok kolay yemesi çok lezzetli bir börek.
* İç harcını patatesli peynirli, kıymalı patatesli yapabilirsiniz. İçine kaşar rendeliyebilirsiniz.
* İç harç biraz ıslak yapışkan maddelerden olursa daha güzel oluyor.
* Kuru malzemeler sararken dökülüyor.
* Sarma tekniği böreği güzelleştiriyor.
* Sıcak sıcak yenmeli, soğuduğu zaman çıtırlığı kayboluyor.
* Böreği buzdolabında bekletip pişirebilirsiniz.
* Difrizde dondurup daha sonra kullanabiliriniz.

Aşağıdaki resimlerde sarma şekli gösterilmektedir.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here