uçsuz bucaksız bir dünyadır. Bir yaratıcılık mekânı da diyebiliriz. Herkesin yapmak istediği, yaparken izlediği yol tamamen kendine özgü ve özeldir.

 

Ama bazı konularda sıkıştığımız yerler hemen hemen aynıdır.

Her gün yemek yaparken mutfakta karşılaştığımız birbirine benzer problemler için işte size harika bir püf noktalar listesi…

*Balığı dondurucuya kaldırmadan önce üzerine limon sıkın. Çözüldüğünde oluşan kokunun etkisi çok azalmış olur.

 

mutfakpufnoktalari200_565_15022013

 

 

*Sebze haşlarken kokusunu engellemek için suya biraz tuz ve çok az sirke ilave edip sonra sebzeleri atmalısınız.
*Yumurtanın taze olup olmadığını anlamak için bir kabın içine tuzlu su doldurup yumurtayı suya bırakın. Yumurta kabın dibinde yatay halde duruyorsa tazedir suyun üzerinde ise bayattır.
*Fırınınıza sinmiş kötü kokular için; fırınınızın ortasına yarısı sirke yarısı su dolu bir tava koyun. Fırınınızı birkaç dakika için ısıtın, sonra soğutun.
*Kaşar peynirinin küflenmemesi için; önce kağıt mutfak havlusuna sarın, sonra poşete koyun.
*Maydanoz, dereotu, nane gibi çok çabuk bozulan yeşillikleri hiç israf etmeden kullanmanın yolu; yıkayıp suyunu kurttuktan sonra buzlukta saklamaktır.
*Bayatlamış ekmeklerin üzerine su serpin ve folyo kağıda sarıp 5-10 dakika fırınlayın. Böylece taptaze olacaktır.
*Mısırları haşlarken daha lezzetli olması için tencereye bir çay kaşığı şeker atın. Ayrıca mısır kabuklarını da yıkayıp, onları da koyabilirsiniz.
*Etin yumuşacık olmasını istiyorsanız eti pişirmeden önce limon suyuna bulayıp bekletin. Birkaç damla limon suyu ile et daha yumuşak ve lezzetli olur.

images
*Ellerinizde oluşan sarımsak kokusunu çıkarmak için ellerinizi tuzla ovalayıp ardından sabunla yıkayın. Kokunun gittiğini göreceksiniz.
*Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç dakika fırınlayın.
*Tart hamuru açarken hamurun sertleşmemesi ve kıvamının bozulmaması için; hamuru bir naylon poşete koyup merdane ile yuvarlayarak açın.
*Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.
*Peyniri rendelemek için, 15 dakika buzlukta bekletin.

 

Kaynak:mutfaktayız

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here