Ağacı ve Meyvesi: Beyaz ve pembe renklerde çiçekler açan bir ağaç ve bu ağacın buruk tatlı meyveleridir. Muşmula meyvesi C vitamini ile karoten ve çeşitli mineraller içerir.

:
*Bağırsakların ve böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar.da666193f3
*Böbrek ve mesanedeki kum ve taşları dökmeye yardımcı olur.
*Bağırsak iltihabına karşı faydalıdır.
*İshal ve dizanteriyi giderir.
*Sinirleri güçlendirir.
*Mideyi kuvvetlendirir.
*Mide hastalıkları, lumbago ve nikriste faydalıdır.
*Kan dolaşımını düzenler.
*Düşük yapmayı engeller.

Kış hastalıklarının doğal ilacı; muşmula!

Muşmula Nasıl Kullanılır? Muşmula meyvesi ilk koparıldığında buruk bir tada sahiptir. Bir süre bekletildikten sonra yumuşar ve lezzetlenir. Bu şekilde meyve olarak yenebileceği gibi çekirdekleri ve yaprakları da ilaç olarak kullanılabilir. Muşmula çekirdeği idrar arttırır. Muşmula yaprakları kaynatılıp içilirse şeker hastalığına iyi gelir.

 

Muşmulalı Tart Tarifi
Malzemeler:musmulali_tart
Tabanı için;
– 1 adet yumurta sarısı
– 25 gr tereyağ (1 çorba kaşığı)
– Yarım su bardağı un
– Yarım su bardağı kekun
– Çeyrek (1/4) su bardağı pudra şekeri (damak tadınıza göre miktarı attırabilirsiniz)
– 1 çorba kaşığı yoğurt
Üzeri için ;
– 500 gr muşmula
– 2 yumurtanın beyazı
– 4 çorba kaşığı bal
– 2 çorba kaşığı hindistan cevizi
– 1 tatlı kaşığı nişastamusmulali_tart_yapimi

Yapılışı:
1- Muşmulalar soyulur (olgun ve yumuşak olmalı) çekirdekleri temizlenir.
2– Un, yumurta,yoğurt, yağ, pudra şekeri karıştırılır ve yoğurulur. Ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Gerekirse, çok az un eklemesi yapılabilir.
3– Kalıbın altına yağlı kağıt serilir. Hamur, kalıp boyutunda açılır ve kalıba yerleştirilir (Küçük boy kare borcam da kullanabilirsiniz.)
4– 175 dereceye ayarlanmış fırında üzeri çok çok az pişip ıslak doku kaybolana kadar pişirilir.
5– Ayrı bir kapta muşmula püresi, bal, hindistan cevizi rendesi ve nişasta karıştırılır.
6- Bir tutam tuzla, köpük haline getirilen yumurtaların içine, muşmulalı karışım ilave edilir ve tahta kaşıkla karıştırılır.
7- Yarı pişmiş hamurun üzerine yayılan karışımlı tart yeniden fırına verilir. Bu sefer, sıcaklık 160 dereceye ayarlanır. Üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun;)

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here