, besleyici değeri oldukça yüksek olan bir bitkidir. A, B, C vitaminlerini ve fosfor, selenyum, çinko ve bakır içerir.

 

Besin değeri yüksek olduğundan dolayı vücuda birçok fayda sağlamakta ve hastalıklar üzerinde olumlu etkiler bırakmaktadır. Kerevizin hem sapı hem yaprakları aynı besleyici değerdedir. Kereviz çiğ olarak tüketileceği gibi pişirilerek de tüketilebilir. Aynı zamanda kereviz kurutularak da kullanılabilmektedir.

 

 

 

*Kereviz vücutta uyarıcı bir etkiye sahiptir

*Kanda mevcut olan stres hormonlarını azaltıcı etkisi vardır.

*Kereviz, sinirden dolayı oluşabilecek yorgunluğu hafifletir.

*Cinsel isteği artırır ve iktidarsızlığı giderici özelliğe sahiptir.

*Ağız kokusunu giderir.

*Öksürüğü en aza indirir.

*Gaz söktürücü bir özelliğe sahiptir.

*Mideyi güçlendirir.

*İştah açıcı etki sağlar.

*Sivilce ve cilt lekelerinde giderici etkisi vardır.

*Yüksek tansiyon ve kolesterolü düzenler.

*Diyabet ve prostat hastalarında fayda sağlar.

*Vücutta oluşabilecek ağrıları hafifletir.

*İdrar yollarını temizler.

*Tuz içermeyen diyetlerde kereviz, tuz olarak kullanılır.

*Cilde canlılık ve tazelik kazandırır.

image

*Anne sütünü artırıcı bir özelliği vardır.

*Romatizma ve gut hastalıklarından dolayı oluşacak yakınmaları hafifletir.

*Kanı mikroplardan temizler.

*Unutkanlık yaşayanlar için fayda sağlar.

*Diyet yapanlarda etkili bir zayıflama sağlar. Kereviz, zayıflama amacı ile yapılan diyetlerde açığı bastırarak tokluk hissi yaratır ve vücutta fazla suyu dışarı atmayı kolaylaştırır.

*Kerevizin, uyku problemlerini düzenleyici faydası vardır.

*Böbrek kumu ve taşının daha kolay düşmesine yardımcı olur.

*Kereviz, böbrek üstü bezlerinin düzenli çalışmasını sağlar.

Kaynak:kerevizgen.tr

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here