Ispanağın içerdiği vitaminlerden faydalanmak için;her zaman taze ve çiğ yenmesi yada az pişirilmiş olarak yenmesi gerekir. Çok pişirildiğinde ve uzun müddet bekletildiğinde ve yeniden ısıtıldığında içindeki C vitaminini yitirir ve zararlı maddeler meydana gelir.
Malzemeler :

1-2 kg ıspanağın kök kısmı
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet sarı dolmalık biber

Limon suyu
1-2 diş ezilmiş sarımsak
Tuz

Yapılışı :

Ispanak kökleri tuzlu kaynar suda haşlanır, suyu süzülüp soğuk suya tutulur. Başka bir tencerede yöntemiyle doğranmış biberler zeytinyağı ile sotelenir ve soğumaya bırakılır.
Ispanak kökü ve dolmalık biberler servis tabağına alınır. Zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş sarımsak ve tuz bir kasede iyice çırpılıp salatanın üzerine gezdirilir ve servis yapılır.

Afiyet olsun:)

Kaynak:bitkiblog

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here