GÖRÜNTÜSÜ ŞIK TADI MÜKEMMEL 🙂

 

Malzemeler

4 kahve fincanı un
4 adet yumurta
4 kahve fincanı şeker
1 su bardağı püresi
2 kahve fincanı su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kremşanti

 

 

Hazırlanışı:

ÖNCELİKLE ISPANAK PÜRESİ İÇİN YIKANMIŞ ISPANAKLARI ÜZERİNİ GEÇECEK KADAR SUYLA HAŞLIYORUZ.SOĞUK SUYA ALIP SUYUNU SÜZDÜRÜYORUZ.RONDODAN GEÇİRİP PÜRE HALİNE GETİRİYORUZ.DAHA SONRA KEKİ İÇİN YUMURTA VE ŞEKERİ ÇIRPIYORUZ.ARDINDAN SUYU,PÜRESİNİ,KABARTMA TOZUNU,VANİLYASINI VE UNUNU EKLEYİP ÇIRPIYORUZ.YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİSİNDE KEK HAMURUNU 170’DE PİŞİRİYORUZ.KREMŞANTİYİ SÜTLE ÇIRPIYORUZ.SOĞUYAN KEKİN ÜZERİNE SPATULA YARDIMIYLA KREMŞANTİYİ SÜRÜYORUZ.ÜZERİNE HİNDİSTAN CEVİZİNİ SERPİP RULO SARIYORUZ VE İSTEDİĞİMİZ KALINLIKLA ŞERİTLER KESİYORUZ.AFİYET OLSUN.

 

 Kaynak:mutfaktayızbiz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here