İğde yemişi, kızılcık biçimindedir. Derisi sert ve sarı, eti beyaz un halinde mayhoş bir tadı vardr.

 

Yaprakları tüylüdür. 10 kadar türü vardır. Kızılcığa benzeyen, tadı mayhoş, içi beyaz un gibi olan bir yemiştir. C vitamini açısından oldukça zengindir.

 

İğdenin Faydaları:

– C vitamini açısından oldukça zengindir.
– Vücuda kuvvet verir.
– Soğuk algınlığı ve gripte faydalıdır.
– Öksürüğü ve ishali keser.
– Kusmayı önler.indir
– Bağırsak bozukluklarına ve idrar zorluğuna iyi gelir.
– Cinsel gücü arttırır.
– Böbreklere faydalıdır.
– Egzama şikayetlerini azaltır.
– İğde ağacının meyvesi yenebileceği gibi çiçekleri suda haşlanarak çayı yapılabilir. Hoş kokusu ile bahçeleri süsleyen çiçeği koklanırsa zihni açar. Böbrek rahatsızlıklarına iyi gelir. İshalde yenilmesi tıpkı limon ve şeftalide olduğu gibi epeyce yararlıdır. Ayrıca çiçeklerini koklamak zihne kuvvet ve açıklık verir.
– İğde meyvelerini belli bir süre düzenli olarak yerseniz idrar tutamama ve idrara çıkma zorluğunu yenmenize yardımcı olacaktır.

-Egzama bu hastalıkta iğde çiçekleri toplanıp kaynatılır ve her zaman olduğu gibi balla tatlandırılarak içilir. Bu şurubun öksürüğe ve bağırsak bozukluklarına iyi geldiği de bilinmektedir.

 

İğde Nasıl Kullanılır:

İğde ağacının meyvesi yenebileceği gibi çiçekleri suda haşlanarak çayı yapılabilir. Hoş kokusu ile bahçeleri süsleyen iğde çiçeği koklanırsa zihni açar. İğdenin kalorisi hakkında tam bir rakam olmamakla beraber çok düşük kalorili olduğu biliniyor.

Kaynak:bakımlıyız.com

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here