Bu tatlıyı arkadaşımda yedim fakat tarifi almak için aradığımda telefonu kapalıydı bende geçtim internet başına ve bir sürü tarifle karşılaştım içlerinden bir tanesini resmi güzel diye aldım ve yaptım. Sonuç harika demiyeceğim bir kere hamur oldu bir taş yaaa bir kek hamuru ancak bu kadar sert olabilir neyse o sırada halam geldi olsun pişince anlaşılmaz dedi neyse pişti üzerine şerbet yapılacağı için vaziyeti kurtarırız diye düşündüm fakat tarifte şerbet 1 su bardağına hazırlanmış oda o kadar az gelmiş ki yer yer kuru bir tatlı oldu bende size o nedenle sonuçları hüsran bir tarif yerine oktay ustanın tarifini aynen kopyaladım kendisinin ellerine sağlık benim aldığım sitenin sahibine de de aşk olsun resim tamamdı da tarif kesin eksik verilmiş neyse sonuç itibariyle güvenilir ellerden resmi bana, tarifi oktay ustaya ait güvenilir bir lezzet.

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su b. tozşeker
  • 1 su b. süt
  • 1 su b. sıvıyağ
  • 1 su b. tohumu
  • 1 su b. irmik
  • 1,5 su b. un
  • 1 p. kabartma tozu
  • 1 p. vanilya

şerbeti için:

  • 1,5 su b. tozşeker
  • 1,5 su b. su

üzeri için:

  • Kremşanti

Hazırlanışı

  • Öncelikle tatlının şerbetini hazırlayın.Tencereye toz şekeri ve suyu ilave edip kaynatıp bir şebet oluşturun ve soğumaya bırakın.
  • Fırın kabını margarinle yağlayın üzerine haşhaşı serpin ve hiç boş kalmayacak şekilde bir manto yapın.Karıştırma kabında yumurta ve şekeri çırpın.
  • Üzerine süt,sıvıyağ,haşhaş tohumunu,irmik,un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpma teli yardımıyla karıştırın.
  • Hazırlamış olduğunuz karışımı fırın kabına dökün .Önceden ısıtılmış 170 dercelik fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.
  • Tatlıyı soğumaya bırakın ve şerbeti üzerine dökün. Krem şanti ile süsleyerek servis edin.

Kaynak : Oktay Usta

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here