Soğan çeşitlerine göre belirli gruplara ayrılıyor. , ve sarı soğan gibi… Bu soğanları çeşitlerine göre belirli yemeklerde kullanmak gerekiyor.

Hangi soğan hangi yemekte kullanılmalı diye merak ediyorsanız işte cevapları…

Soğan her kadının mutfağında bulunan olmazsa olmaz malzemelerden bir tanesi. Yemeğe lezzet katmasıyla ünlü olan soğanı, türlerine göre hangi yemekte kullanılması gerektiğini de bilmek gerekiyor. Böylelikle kullandığınız soğanlardan daha fazla verim alarak yemeğin lezzetine lezzet katmış oluyorsunuz.

Sarı soğan

Sarı soğanın en büyük avantajı ucuz ve her mevsim bulunabiliyor olmasıdır. Ayrıca sarı soğanlar hemen hemen her yemekte kullanılabilir. Salatalarda, soslarda ve çorbalarda sarı soğanla harikalar yaratabilirsiniz.

Kırmızı soğan

Kırmızı soğanın en önemli avantajı, sert ve lezzetli olmasıdır. Dez avantajı ise, kolay erimemesi ve haşlandıktan bir süre sonra hemen bozulmasıdır. Kırmızı soğanı özellikle hamburgerlerde, soğuk sandviçlerde ve balık yemeklerinde kullanmanız gerekir.

Beyaz soğan

Beyaz soğanlar genellikle acıdırlar ve yemeklere muhteşem aroma katarlar. Bu soğanın tek dezavantajı doğrarken gözü çok fazla yaşartmasıdır. Beyaz soğan özellikle Meksika yemeklerinin vazgeçilmezleri arasındadır.

Aynı zamanda meze yapımında ve pizzanın üzerine de lezzet katması için konulabilir. Bu soğan genel olarak kuru fasulye, nohut ve mercimek gibi baklagil yemeklerinde kullanılması önerilir.

Arpacık soğanının tadı genellikle tatlıdır ve çiğ olarakta rahatça tüketilebilir. Ancak dışarıda sakladığınızda çabuk bozulan bir soğan çeşididir.

Arpacık soğanı hemen hemen bütün yemeklerde kullanılabilir. Çiğ olarak da tüketilen bu soğan domatesli ve patatesli yemeklerde son derece mükemmel bir uyum sağlar.

Taze soğan

Taze soğan hemen hemen her salatada kullanılabilen bir tür soğan çeşididir. Türkiye’de sadece salatalarda kullanılan bu soğan, Asya mutfağı yemeklerinin vazgeçilmezleri arasındadır.

Kaynak:milliyetsağlık

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here