Gönderen Konu: Tatlılar  (Okunma sayısı 17846 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı hayalhane

  • Artık sende "biz" densin..
  • *
  • İleti: 1.303
  • Cinsiyet: Bay
    • Kişisel Blog
Tatlılar
« Yanıtla #90 : 30 Kasım 2009, 00:00:28 Pzt »
şaka biyana bende acımasız davranmışım
yahu bunca tatlı konulur mu bee ;D ;D ;D

Çevrimdışı Yağmur

  • Moderatör
  • *
  • İleti: 3.634
  • Cinsiyet: Bayan
  • çok özledim..çok...
Tatlılar
« Yanıtla #91 : 20 Aralık 2009, 17:27:34 Paz »
kazandibine bayılırım...  :nabiz

Çevrimdışı hayalhane

  • Artık sende "biz" densin..
  • *
  • İleti: 1.303
  • Cinsiyet: Bay
    • Kişisel Blog
Tatlılar
« Yanıtla #92 : 20 Aralık 2009, 20:10:21 Paz »
bende pek sevmem
dibinde acayip şeker olur ;D

Çevrimdışı hayalhane

  • Artık sende "biz" densin..
  • *
  • İleti: 1.303
  • Cinsiyet: Bay
    • Kişisel Blog
Tatlılar
« Yanıtla #93 : 21 Ocak 2010, 05:51:33 Prş »


MALZEMELER
5 güllaç yaprağı
3/4 su bardağı şeker
1 kg süt
1 paket vanilin
Üzeri için istediğiniz malzeme
HAZIRLANIŞI
1.  5 yaprak güllacı kırarak beş-altı parçaya bölün.  Kırdığınız parçaları cam bir kaba yerleştirin.

2.  Sütü ve şekeri bir tencerede ısıtın.  Şeker eriyince vanilini ekleyin ve ocaktan alın, kaynatmanıza gerek yok. Sütü kepçe ile güllaç yapraklarının üzerine dökün.  Biraz fazla sütlü gibi gözükebilir ancak bir saat sonra sütü iyice çekmiş olacaktır.

3.  Güllaç soğuyunca üzerine istediğiniz malzemeyi ekleyebilirsiniz.

Ekleyebileceğiniz malzemeler; ceviz, fıstık, badem, nar.
Değişik lezzet arayanlar süte yarım paket çiğ krema da ilave edebilir.
Üzerine konulan malzemenin bir kısmını içerisine koymak isteyenler iki yaprağı süt ile ıslattıktan sonra malzemeleri koymalı sonra üzerine tekrar güllaç yaprağı koyarak süt dökmeli.
Afiyet Olsun.

Çevrimdışı hayalhane

  • Artık sende "biz" densin..
  • *
  • İleti: 1.303
  • Cinsiyet: Bay
    • Kişisel Blog
Tatlılar
« Yanıtla #94 : 21 Ocak 2010, 05:53:07 Prş »


Malzemeler :
1 kavun
2 şeftali
1 kase kiraz
2 kivi
portakal suyu
dondurma
taze nane

Hazırlanışı :
Kavun ortadan ikiye zik zak şeklinde kesilir. İçerisine doğranmış şeftali, kiraz, kivi konur. Üzerine portakal suyu gezdirilir. En son servis yaparken dondurma konularak servis yapılır.


AFİYET OLSUN :)

Çevrimdışı hayalhane

  • Artık sende "biz" densin..
  • *
  • İleti: 1.303
  • Cinsiyet: Bay
    • Kişisel Blog
Tatlılar
« Yanıtla #95 : 21 Ocak 2010, 05:54:26 Prş »




Malzemeler:
4 su b. un
yarım p. yaşmaya
1 çay b. irmik
1 çay b. süt
2 yumurta
125 gr margarin
2 çorba k. yoğurt
2 çorba k. tozşeker

İç malzemesi için:
1.5 su b. ceviz
1 yumurta
1 çorba k. un

Şerbeti için:
5 su b. tozşeker
4 su b. su
1 dilim limon

Üzeri için:
yeşil fıstık
kaymak

Hazırlanışı:
4 su b. un karıştırma kabına alınarak ortası havuz şeklinde açılır. İçerisine maya, yumurta ve süt konulur. İrmik ve toz şeker unun kenarlarına serpilerek havuzdan itibaren karıştırılmaya başlanır. Karıştıktan sonra içerisine yumuşamış margarin ve yoğurt da eklenerek hamur yoğrulur. Hazırlanan hamur bir süre mayalandırılırken diğer taraftan iç harcı hazırlanır. Bunun için; karıştırma kabına ince çekilmiş ceviz, un ve yumurta alınarak iyice karıştırılır.

Hazırlanan hamur uzun bir şekilde açılır. İç harç uzun bir fitil gibi sarılarak hamurun üzerine uzunlamasına gelecek şekilde konularak rulo yapılır.Bir süre bu şekilde bekletildikten sonra birer parmak aralıklarla kesilerek yağda kızartılır. İlk sıcaklığı çıkınca üzerine kaymak ve yeşil fırtık konularak servis yapılır.


AFİYET  OLSUN :)

Çevrimdışı hayalhane

  • Artık sende "biz" densin..
  • *
  • İleti: 1.303
  • Cinsiyet: Bay
    • Kişisel Blog
Tatlılar
« Yanıtla #96 : 21 Ocak 2010, 05:56:17 Prş »


malzemeler:


kek malzemeleri:
4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ince rendelenmiş havuç
1 su bardağı ince çekilmiş fındık
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu


krema malzemeleri:
yarım su bardağı un
3 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket vanilya
yarım çorba kaşığı margarin


kremayı yaparken de okuyuculardan birinin verdiği öğütü dinleyip unu önce hafifçe kavurun... sonra sütü ve diger malzemeleri koyun

üzerine:
tarçın
yarım su bardağı irice çekilmiş fındık
ince kesilmiş portakal kabuğu

kekin hazırlanması:

1. 4 yumurtanın sarısı ile 1,5 su bardağı toz şekeri mikserle çırpın.

2. 1 su bardağı ince rendelenmiş havucu, 1 su bardağı ince çekilmiş fındığı, 2 su bardağı unu ve 1 paket kabartma tozunu ekleyip tahta bir spatulayla karıştırın.

3. yumurtaların aklarını ayrı bir kapta mikserin yüksek hızında karıştırın. bunları kek karışımına yavaşça ekleyin ve mikserin en düşük hızında 1-2 dakika karıştırın.

4. 24 cm çapındaki kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin. kenarları fırça yardımıyla yağlayın. kek karışımını kalıba boşaltın. keki önceden ısınmış 175C fırında 40-45 dakika pişirin. (ilk yarım saatten sonra kekin üzerine alüminyum folyo kapatın, böylece içi pişmeye devam ederken üzeri yanmaz.)

5. kekin tam ortasına bir bıçak batırıp pişip pişmediğini kontrol edin. pişmişse çıkarıp soğumaya bırakın.

kremanın hazırlanması:

1. kek soğurken yarım su bardağı unu bir tencereye alın. birkaç dakika kısık ateşte çevirin.

2. ardından sırasıyla 3 yemek kaşığı toz şekeri, 1 su bardağı sütü, 1 su bardağı suyu ve 1 paket vanilyayı ekleyerek devamlı karıştırarak pişirin. karışım muhallebi kıvamına gelip kaynamaya başlayınca altını kapatın. yarım yemek kaşığı margarini ekleyip birkaç dakika daha karıştırın. arada karıştırarak oda sıcaklığına gelmesini sağlayın.

3. kek soğuyunca kalıptan çıkarın. üzerine soğumuş olan kremayı yayın. (dümdüz olmasına gerek yok.) kremanın üzerini tarçın, irice çekilmiş fındık ve ince kesilmiş portakal kabukları ile süsleyin.