Gönderen Konu: Tatlılar  (Okunma sayısı 17340 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Cσ∂єx

  • Site Sahibi
  • *
  • İleti: 7.083
  • Cinsiyet: Bay
  • Sus(muş)!...
    • Kalbim
Tatlılar
« Yanıtla #10 : 18 Şubat 2007, 10:44:13 Paz »
O zaman SEYMEN cezalı ; sana "baklava" borcu var. Hem de öyle normal baklava değil. SARAY SARMASI şöyle...

En güzelinden...
Özgür'lük! Daha iyi anlıyorum artık seni :)

İsyan etme gökyüzü, benim kadar ağlayamazsın.

Çevrimdışı cigdemm

  • Artık sende "biz" densin..
  • *
  • İleti: 3.966
  • Cinsiyet: Bayan
  • Yaprak döker bir yanimiz,bir yanimiz bahar bahce..
Tatlılar
« Yanıtla #11 : 18 Şubat 2007, 13:43:32 Paz »
O zaman SEYMEN cezalı ; sana "baklava" borcu var. Hem de öyle normal baklava değil. SARAY SARMASI şöyle...

En güzelinden...

Valla hic sorma zaten bana  tatli borcu vardi :)bana az cile cektirmedi tatli konusunda  :)eeee emir büyük yerden duy emi seymencim birde baklava borcun oldu simdi :)))))
Umut denizin ta orta yerinde bir deniz anasi..Bir acilir,bir kapanir,bir acilir,bir kapanir...

Çevrimdışı Sibbosh

  • Artık sende "biz" densin..
  • *
  • İleti: 5.089
  • Cinsiyet: Bayan
  • leave me alone....
Tatlılar
« Yanıtla #12 : 18 Şubat 2007, 14:53:26 Paz »
Ayy bir tatlı zorla böyle ısmarlatılırmış :P Vayy bee bende isteriim tatlıdan ona göre :)


รเ๒๒๏รђ

Çevrimdışı ozy

  • Girişimci
  • *
  • İleti: 6
  • Cinsiyet: Bay
Tatlılar
« Yanıtla #13 : 18 Şubat 2007, 14:57:31 Paz »
baklava oldumu akan sular durur  her zamn :P

Çevrimdışı CadI

  • Artık sende "biz" densin..
  • *
  • İleti: 3.636
  • Cinsiyet: Bayan
    • http://www.kalbim.gen.tr
Tatlılar
« Yanıtla #14 : 12 Mart 2007, 16:50:00 Pzt »
GELENEKSEL TEL KADAYIF TARİFİ
 500 gram tel kadayıf
 6 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
 2,5 su bardağı kalın çekilmiş ceviz içi
 şerbeti için:
 3,5 su bardağı tozşeker
 3 su bardağı su
 1 tatlı kaşığı limon suyu
 
Yapılışı;   Tozşeker ve suyu bir tencereye aktarın. Orta ısılı ateşte tahta bir kaşıkla arada karıştırın. Şeker eriyip şerbet kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayan şerbetin üzerine limon suyunu ekleyin. 10 dakika kadar daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Soğuması için bir kenarda bekletin.

Ceviz içlerini iri parçalar halinde çekin. Tereyağını bir tavada erittikten hemen sonra ocaktan alın. ılık hale gelene kadar bekletin. Taze (çiğ) tel kadayıfı derin bir kaba koyun. Kadayıfı elinizle çekiştirerek koparıp parçalayın. ılık haldeki erimiş tereyağını kadayıfın üzerine azar azar gezdirin. Bir taraftan da ellerinizle bastıra bastıra yoğurarak yağı kadayıflara yedirin.

Kadayıfı iki eşit parçaya ayırın. Bu parçalardan birini yaklaşık 40 cm çapında bir fırın tepsisine koyun. Üzerine yine bastırarak kadayıfı tepsiye yayın. Çekilmiş ya da dövülmüş cevizleri kadayıfın üzerine serpiştirin.

Kadayıfın ikinci parçasını da cevizlerin üzerine parçalayarak dağıtın. Elinizle bastırarak yerleştirin. Üzerini şekli düzgün ceviz parçalarıyla süsleyin. Kadayıfı 5 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında üzeri altın sarısı renk alıncaya kadar 45 dakika kadar pişirin.

Sıcak sıcak fırından çıkardığınız kadayıfın üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Kadayıfın şerbeti çekmesi için en az 30 dakika bekletin. Dilimleyerek servis yapın.
 


...

Çevrimdışı CadI

  • Artık sende "biz" densin..
  • *
  • İleti: 3.636
  • Cinsiyet: Bayan
    • http://www.kalbim.gen.tr
Tatlılar
« Yanıtla #15 : 12 Mart 2007, 17:05:24 Pzt »
MUZLU KOLAY PARFE TARİFİ

 1/2 kilo muz
 2 bardak süt
 1/2 kilo sade bisküvi
 4 çorba kaşığı pudra şekeri
 sos için:
 2 yumurta
 1/2 bardak şeker
 1 çorba kaşığı margarin
 1 çorba kaşığı kakao
 1 paket çikolatalı bisküvi
 1 bardak sıcak su

 Yapılışı ;
   Bisküvileri ufalayarak bir kaba alın. Sütü biraz ısıtın. Şekeri ekleyin. Bu karışımı bisküvilerin üzerine dökün. Çatalla ezin. Muzları püre haline getirin. Sütlü bisküviyle karıştırın.

Dikdörtgen bir kalıbı şeffaf folyoyla kaplayın. Üzerine hazırladığınız muzlu karışımı dökün. Buzlukta dondurun.

Sosu için yumurta ve şekeri çırpın. içine sıcak su, eritilmiş margarin ve kakaoyu karıştırın. Çikolatalı bisküviyi un haline getirip ilave edin. Tekrar karıştırıp buzdolabına koyun. Muzlu parfeyle birlikte servis yapın.

 


...

Çevrimdışı cigdemm

  • Artık sende "biz" densin..
  • *
  • İleti: 3.966
  • Cinsiyet: Bayan
  • Yaprak döker bir yanimiz,bir yanimiz bahar bahce..
Tatlılar
« Yanıtla #16 : 12 Mart 2007, 17:51:33 Pzt »
Tesekkürler cadi  :)birde benim memleketimin en ünlü tatli tarifini koymussun mutlu oldum dogrusu.. :)
Umut denizin ta orta yerinde bir deniz anasi..Bir acilir,bir kapanir,bir acilir,bir kapanir...

Çevrimdışı CadI

  • Artık sende "biz" densin..
  • *
  • İleti: 3.636
  • Cinsiyet: Bayan
    • http://www.kalbim.gen.tr
Tatlılar
« Yanıtla #17 : 12 Mart 2007, 18:00:09 Pzt »
Rica ederim:)


...

Çevrimdışı Bircem

  • K A L B İ M
  • *
  • İleti: 10.494
  • Cinsiyet: Bayan
Tatlılar
« Yanıtla #18 : 12 Mart 2007, 19:43:40 Pzt »
oy oy yapmayın ne olur ya...
O tel kadayıfının üzeri yanık olucak ve üstüne kaymak(bir an hayal ettim :(
Teşekkürmü etsem, kızsam mı? Beni bu saatlerde dışarı çıkartıyorsunuz?
Bak tatlı Cadı bundan sonra her tariften bir porsiyon istiyorum ;)
Kadın, dünyaya egemen olan tek tuttukludur.

Çevrimdışı amannebileyimya

  • K A L B İ M
  • *
  • İleti: 4.810
  • Cinsiyet: Bayan
  • get up!..stand up!..don't give up the fight!..
Tatlılar
« Yanıtla #19 : 12 Mart 2007, 19:50:22 Pzt »

         bu kalbura bastı çok hoş bişeydir
         de
         netten tarif bakarak yemek öğrenmeye daa 1 hafta önce başladım ben
         bunu becerebilir miyimki?denicem ya
         en kötü ihtimalle bir miktar milli servet çöpe gider napiim
eline sağlık tanrı'm, leyla çok güzel olmuş..tanrı'm eline sağlık,dünya da güzel olmuş..keşke biraz ölmesem.. : )