Gönderen Konu: Dolmalar  (Okunma sayısı 4163 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Bircem

  • K A L B İ M
  • *
  • İleti: 10.494
  • Cinsiyet: Bayan
Dolmalar
« Yanıtla #10 : 04 Mart 2007, 04:00:56 Paz »
Canım benim bende de kıyma var, sabah sana hem kahve yaparım hem kıyma veririm...Yani dolma yapman için değil ;D(bu gece rüyamda dolmalarla uğraşıcam anlaşılan...

Özgür bak bizi ne hallere getirdi şu tariflerin...
Emeğine sağlık...Kalbim Restaurant açsan 24 saat hizmet verse ve İnternet'le siparişlerimiz olsa diyorum...(gerçi mutfak görevlisi olarak çalışmaya razıyım, malum senin bu tariflere para dayanmaz...Maaşa gelince; karın tokluğu, yol parası, ssk garantisi, servis paketlerinin üzerine şiirlerimi yazarsın, aylık pardon yıllık izinlerimde 1 ay ücretsiz 5***** BODRUM, ANTALYA gibi tesislerde ailemle konaklama masrafım sana ait...
He he çok şeymi istedim acaba?...
Kadın, dünyaya egemen olan tek tuttukludur.

Çevrimdışı Jazira

  • Artık sende "biz" densin..
  • *
  • İleti: 2.758
  • Cinsiyet: Bayan
  • Askerime Uzanan Bütün Kirli Ellerin Canı Cehenneme
Dolmalar
« Yanıtla #11 : 07 Ekim 2007, 17:11:08 Paz »
mantar doLması
Malzemeler
Süre  40 dk.
Kaç Kişilik  4   
12 Adet büyük mantar
1 Diş sarımsak
1 Adet soğan
1 Kahve fincanı tereyağı
3 Çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 Dilim ekmek içi
1 Adet domates
3-4 Dal maydanoz
Tuz, karabiber 
 
Hazırlanışı
Mantarların sap kısımlarını çıkarıp, içini oyun ve sap kısımlarını küçük küçük doğrayın.
Tereyağının yarısını 1 çay kaşığı sıvıyağ ile birlikte eritin.
Ezilmiş sarımsak ve ince doğranmış soğanı ekleyip, pembeleştirin.
Doğranmış mantar saplarını ekleyin ve 5 dakika daha kavurup ateşten alın.
Kalan sıvıyağ, ufalanmış ekmek içi, kaşar peyniri rendesi, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
Mantarların içine bu karışımı doldurup, yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Kalan tereyağını her birinin üzerine eşit olarak paylaştırın.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 25 dakika pişirin.
Domates dilimleri ve maydanoz yapraklarıyla süsleyip, sıcak olarak servis yapın.
 
afiyet olsun

İmza Devri Bitti!

Çevrimdışı razi

  • Artık sende "biz" densin..
  • *
  • İleti: 7.635
  • Kendi halinde.
Dolmalar
« Yanıtla #12 : 25 Haziran 2008, 15:18:30 Çrş »
burda patlıcan dolması var  ayyy  yapsam mı?
Ah bu insanlar.....:)))))

Çevrimdışı razi

  • Artık sende "biz" densin..
  • *
  • İleti: 7.635
  • Kendi halinde.
Dolmalar
« Yanıtla #13 : 26 Ağustos 2008, 12:20:06 Sal »
Sebzeli Kırmızı Biber Dolması

Malzemeler :
? 1 kg kırmızı biber
? 3 adet havuç
? 3 adet kabak
? 1 adet soğan
? 1/2 su bardağı su 4 diş sarmısak
? 25 gr kuş üzümü
? 1/2 çay bardağı sıvı yağ
? Dereotu - Tuz
? 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı :
Kırmızı biberlerin çekirdekleri çıkarılıp temizlenir. Soğan,kabak ve havuç küp küp doğranır. Doğradığınız soğanlar sıvı yağda pembeleşene kadar kavrulur. Daha sonra içine doğradığınız kabak,havuç ve sarmısaklar konulup orta ateşte sotelenir. Ocaktan almadan önce dereotu ve kuş üzümü de eklenir.

Hazırladığınız bu sebze harcını biberlerin içine doldurduktan sanra 1/2 su bardağı su ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile uyun miktarda tuz eklenip kısık ateşte pişirilir.

Ah bu insanlar.....:)))))