Gönderen Konu: Deniz Ürünleri (Balık)  (Okunma sayısı 6892 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Sibbosh

  • Artık sende "biz" densin..
  • *
  • İleti: 5.089
  • Cinsiyet: Bayan
  • leave me alone....
Deniz Ürünleri (Balık)
« Yanıtla #20 : 11 Kasım 2007, 19:54:39 Paz »
Ne çok severim yaa karidesi:) bugün biriyle konuştukta ordan geldi aklıma.Hiç yemedim


รเ๒๒๏รђ

Çevrimdışı Jazira

  • Artık sende "biz" densin..
  • *
  • İleti: 2.758
  • Cinsiyet: Bayan
  • Askerime Uzanan Bütün Kirli Ellerin Canı Cehenneme
Deniz Ürünleri (Balık)
« Yanıtla #21 : 21 Nisan 2008, 17:19:50 Pzt »


Gerekli Malzemeler :


4 adet alabalık
5 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet limon
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı krema
1 yumurtanın beyazı
1 çorba kaşığı susam
2 çorba kaşığı bal
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:


Alabalıkları ayıklayıp, yıkayın. Kuruladıktan sonra 2 çorba kaşığı sıvı yağda kızartın.
Maydanozu yıkayıp saplarını ayırdıktan sonra blendıra koyun. 1/2 limonun suyunu ekleyip karıştırın.
3 çorba kaşığı sıvı yağ ekleyip karıştırmaya devam edin. Krema, yumurta beyazı, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
Fırının ızgarasını ısıtın. Balı susamla karıştırın. Alabalığı ballı susamlı karışıma buladıktan sonra, fırın ızgarasında susam taneleri altın sarısı oluncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
İmza Devri Bitti!

Çevrimdışı Jazira

  • Artık sende "biz" densin..
  • *
  • İleti: 2.758
  • Cinsiyet: Bayan
  • Askerime Uzanan Bütün Kirli Ellerin Canı Cehenneme
Deniz Ürünleri (Balık)
« Yanıtla #22 : 21 Nisan 2008, 17:21:32 Pzt »


Gerekli Malzemeler :

1 kg uskumru
1/3 bardak zeytinyağı
1 adet limon
Yarım demet maydanoz
1 baş soğan
1 defne yaprağı
Yeteri kadar tuz

Hazırlanışı:


Tepsiye alıminyum folyoyu yayın. Soğanları halka halka kesip yerleştirin. Balıkları temizleyip tepsiye yerleştirin. Yemekten 30-40 dakika önce üzerine kıyılmış maydanoz ve tuzu serpin.
Zeytinyağı, çay bardağı su, defne yaprağı ve limon suyunu koyun. Alüminyum folyo ile üzerini kaplayın. Orta ısılı fırında suyunu buharlaştırmadan 20-25 dakika pişirin. Sıcak olarak servise sunun.
İmza Devri Bitti!

Çevrimdışı Jazira

  • Artık sende "biz" densin..
  • *
  • İleti: 2.758
  • Cinsiyet: Bayan
  • Askerime Uzanan Bütün Kirli Ellerin Canı Cehenneme
Deniz Ürünleri (Balık)
« Yanıtla #23 : 21 Nisan 2008, 17:23:57 Pzt »
Ahtapot Salatası



Ahtapot Salatası (6 Kişilik)


Malzemeler
500 gr ahtapot
3 diş sarmısak
1 kahve fincanı beyaz şarap
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
1 limonun suyu
1 demet maydanoz
5 adet taze soğan
10 adet siyah zeytin
Tuz, karabiber
Kiraz domates


Yemeğin Tarifi
Ahtapotu temizlenmiş ya da dondurulmuş olarak alın.
Ahtapotu 1 diş sarımsak ve 4 sap maydanozla birlikte bir tencereye koyun. Üzerini kaplayacak kadar su ilave edin. Ahtapot iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.Haşlanmış ahtapotu küçük doğrayın. Salata kasesine koyup, üzerine beyaz şarap gezdirin.
Sosunu hazırlamak için, zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş 2 diş sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırın.
Ahtapot salatasının üzerine ince kıyılmış taze soğan ve maydanoz serpip, ince kesilmiş limon kabuğu, zeytin ve ikiye bölünmüş kiraz domateslerle süsleyin. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirip, servis yapın.
İmza Devri Bitti!

Çevrimdışı senarist081

  • Forum Tutkunu
  • *
  • İleti: 171
  • Cinsiyet: Bay
  • İyi yazılmış bir senaryo zaten yönetilmiş demektir
Deniz Ürünleri (Balık)
« Yanıtla #24 : 21 Nisan 2008, 17:24:45 Pzt »
Sağlıklı beslenme ve diyet için birebir,herkese tavsiye ederim..Tavuk ve kırmızı et bir tarafa Balık,dengeli beslenme ve uzun sağlıklı bir ömür için biçilmiş kaftan..

Çevrimdışı yigitce

  • K A L B İ M
  • *
  • İleti: 4.191
  • Cinsiyet: Bay
    • yüregim sende sakli
Deniz Ürünleri (Balık)
« Yanıtla #25 : 21 Nisan 2008, 19:26:25 Pzt »
 ben alabalik cok yakaliyorum ama bu tariflerden hicbirini kendim yapamam...
yokmudur sunun daha basit bir tarifi...yada benim kafam mi almiyor...yani simdi temizledikten sonra kilcigini tam cikarin diyor...ben yillardir balik yakalarim daha bunu hic basaramadim...bir yol gösterin yani... ;)
sonrada ben alabalik yapip yiyelim hep beraber... :)

Çevrimdışı senarist081

  • Forum Tutkunu
  • *
  • İleti: 171
  • Cinsiyet: Bay
  • İyi yazılmış bir senaryo zaten yönetilmiş demektir
Deniz Ürünleri (Balık)
« Yanıtla #26 : 21 Nisan 2008, 19:48:47 Pzt »
Alabalık Pişirme Yöntemleri(Yiğitçe'den tüm siteye Alabalık ziyafeti var)

1-)alabalık ızgara olarak yenebileceği gibi buğlaması ya da tereyağında yapılabilir. çiftlik balıkları genelde saman gibidir. onları yenebilir kılmak için ilk önce yumurta daha sonra galeta ununa batırmak gerekir. balık öncesinde ayıp olmazsa fileto olarak hazırlanmalıdır.

2-)kiremit olan kaplarda tereyağında alabalık yemek çookkk ama çok güzeldir. fazla pişirmeye gerek yoktur. sırtını hafifçe çizmek pişirmeyi kolaylaştırır.


Çevrimdışı Zynep

  • Artık sende "biz" densin..
  • *
  • İleti: 10.497
  • Cinsiyet: Bayan
  • Stranger&Zynep
Deniz Ürünleri (Balık)
« Yanıtla #27 : 22 Nisan 2008, 18:22:40 Sal »
Özgür bu sayfalara girmek istemediğim kadar var yani...
İyiki hamile falan değilim.. ;D
Balığa hiç dayanamam yanında bir kadeh su olursa hele ;D
Teşekkürler...

Şimdilik bu tariflerimiz yeter. Hepinize afiyet olsun.
Vallahi ZYNEP hanımdan en kısa zamanda ben güzel bir şeyler bekliyorum.
Bilmiyorum yani :)
(O anladı mesajı...)

Daha olsaydı yerdik değil mi? ;)
Hangi mesajı atladım ki ben?:)

Çevrimdışı dr.selim

  • Artık sende "biz" densin..
  • *
  • İleti: 1.208
  • Cinsiyet: Bay
  • delik testi umutlarım akar altından azar azar...
Deniz Ürünleri (Balık)
« Yanıtla #28 : 25 Eylül 2008, 17:53:28 Prş »
Kiremitte Levrek Balığı (6 Kişilik)


Malzemeler
2 kg levrek balığı
3 kuru soğan
1 demet maydanoz
200 gr tereyağı
1 limon
1 su bardağı beyaz şarap
1 çay kaşığı kırmızı biber
Tuz, beyazbiber


Yemeğin Tarifi
Balıkları temizleyip, iyice yıkadıkıtan sonra tuzlayarak 10 dakika kadar dinlendirin. Temiz kíremetin üzerine tereyağı sürüp fırında kızdırın, balığı üzerine yerleştirin.
Soğan ve maydanozu ince ince kıyarak, tuz ve beyazbiberle birlikte mutfak robotunda karıştırın. Hazırladığınız karışımı balığın üzerine sürerek 200 derece ısıdaki fırına verin. Fırında 15-20 dakika pişirdiğiniz balığın üzerine beyaz şarap dökerek servis yapın.



offf offf nerden girdim ben bu bölüme yaa :P
...hilf mir!