Gönderen Konu: Deniz Ürünleri (Balık)  (Okunma sayısı 6703 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Jazira

  • Artık sende "biz" densin..
  • *
  • İleti: 2.758
  • Cinsiyet: Bayan
  • Askerime Uzanan Bütün Kirli Ellerin Canı Cehenneme
Deniz Ürünleri (Balık)
« Yanıtla #10 : 07 Ekim 2007, 16:52:59 Paz »
Balık yahnisi


MALZEMELER
4 adet beyaz etli balık fletosu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet ince doğranmış soğan
2 adet orta boy kabak
100 gr. doğranmış mantar
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz - Karabiber

HAZIRLANIŞI
Yağsız tavada balıklar kızartılır. Soğan, kabaklar ve karabiber marine edilir. Mantarlar da eklenerek kavrulur. Küp küp doğranmış domates ve limon suyu ilave edilir. Tuz eklenerek pişirilir. İyice sos kıvamına geldiğinde balıklar ilave edilerek 5 dk. kadar daha pişirilir
İmza Devri Bitti!

Çevrimdışı Jazira

  • Artık sende "biz" densin..
  • *
  • İleti: 2.758
  • Cinsiyet: Bayan
  • Askerime Uzanan Bütün Kirli Ellerin Canı Cehenneme
Deniz Ürünleri (Balık)
« Yanıtla #11 : 07 Ekim 2007, 16:53:31 Paz »
Somon Fileto
MALZEMELER
100 gr ceviz
1 soğan
3 - 4 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı hardal
Tuz
karabiber
5 çorba kaşığı zeytinyağı
3 demet roka
4 somon fileto
2 çorba kaşığı limon suyu
2 - 3 çorba kaşığı un




HAZIRLANIŞI
Cevizlerin fazlalıklarını ayıklayın. Tavada yağ kullanmadan
kavurun. Soğuduktan sonra iri iri kıyın. Soğanı soyup küp küp
doğrayın. Sirkeyi, hardal ve
2 çorba kaşığı su ile karıştırın. Tuz ve karabiberle
tatlandırın. 3 çorba kaşığı yağ ekleyin. Rokayı ayıklayıp
yıkayın ve suyunu süzün.

Servis tabaklarına rokayı paylaştırın. Balıkları temizleyip
limon suyu, tuz ve karabiberle tatlandırın. Son olarak una
bulayın.

Kalan yağı bir tavada kızdırın. Balıkları 2 - 3 dakika
kızartın. Ardından rokaların üzerine yerleştirin. Üzerine
ceviz serpip sosu dökün.

Öneri: Her zaman taze somon bulamayabilirsiniz. Bazen
yemekleriniz için dondurulmuş ürünler kullanmak zorunda
kalabilirsiniz. Endişelenmeyin, çünkü bu balıklar da en az
tazeleri kadar sağlıklı. Hijyenik ortamlarda hazırlanan ve
paketlenen dondurulmuş balık çeşitlerini her türlü yemeğiniz
için güvenle kullanabilirsiniz. Üstelik çocuklar için de
galeta ununa bulanmış, ayıklanmış balık gibi çok lezzetli
hazır alternatifler bulunuyor.
İmza Devri Bitti!

Çevrimdışı Jazira

  • Artık sende "biz" densin..
  • *
  • İleti: 2.758
  • Cinsiyet: Bayan
  • Askerime Uzanan Bütün Kirli Ellerin Canı Cehenneme
Deniz Ürünleri (Balık)
« Yanıtla #12 : 07 Ekim 2007, 16:54:04 Paz »
Alabalık Izgara (4 Kişilik)

Malzemeler :

4 adet büyük alabalık
4 adet küçük domates
12 adet defne yaprağı
2 adet kırmızı soğan
Roka

HAZIRLANIŞI :

Alabalığın karnını yarıp içini temizleyin. Bütün kılçığını çıkarın.
Alabalık filetoların içine domates ve limon dilimleri ile defne yapraklarını yerleştirin.
Alabalıkları yağlanmış tepsiye dizin. 200 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Yanında roka marul ve halka şeklinde doğranmış kırmızı soğan ile sıcak olarak servis yapın.
İmza Devri Bitti!

Çevrimdışı Jazira

  • Artık sende "biz" densin..
  • *
  • İleti: 2.758
  • Cinsiyet: Bayan
  • Askerime Uzanan Bütün Kirli Ellerin Canı Cehenneme
Deniz Ürünleri (Balık)
« Yanıtla #13 : 07 Ekim 2007, 16:54:43 Paz »
Kiremitte Lüfer

Malzemeler
4 lüfer
10 mantar
2 soğan
3 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı sıcak süt
1 çorba kaşığı su
Tuz, karabiber


Yemeğin Tarifi
Balıklari temizleyip yüzgeçlerini ve kuyruğunu kesin. İyice yıkayıp süzgeçe alın. Balıkların üzerine 1-2 cm ara ile bıçakla kesikler atın. Tuz ve karabiber serpin. Mantarları temizleyip ince ince dilimleyin. Soğanları soyup kıyın. Margarini bir tavada eritin. Unu ekleyip pembeleştirin. Sütü ve suyu azar azar döküp karıştırarak ilave edin. Koyulaşıncaya kadar pişirin.
Kiremit veya güveç kaplara balıkları yerleştirin. Maydanozu serpin. Doğranmış mantar ve soğanın balıkların çevresine paylaştırın. Mantarların üzerine beşamel sosu ince ince dökün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Kiremitte sıcak olarak servis yapın.
LÜFER Denizlerimizin en lezzetli balıklarındandır.Boylarına göre farklı isimleri alır. 10 santime kadar Defne, 15 santime kadar çinekop, 20 santime kadar kaba çinekop, 25 santime kadar sarıkanat, 30 santime kadar lüfer, 30 santimden büyükse kofana. Her türlü yemeği yapılır, özellikle ızgarası çok lezzetlidir.
İmza Devri Bitti!

Çevrimdışı Jazira

  • Artık sende "biz" densin..
  • *
  • İleti: 2.758
  • Cinsiyet: Bayan
  • Askerime Uzanan Bütün Kirli Ellerin Canı Cehenneme
Deniz Ürünleri (Balık)
« Yanıtla #14 : 07 Ekim 2007, 16:55:20 Paz »
Aioli Soslu Uskumru (5 Kişilik)


Malzemeler
1 1/2 su bardağı mayonez
2 diş sarmısak dövülmüş
2/5 su bardağı zeytinyağı
5 orta boy uskumru
1/2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı margarin
1 limon (süsleme için)
1 demet maydanoz (süsleme için)


Yemeğin Tarifi
Izgarayı yakıp, zeytinyağı ile iyice yağlayın.
Önce aioli sosu hazırlayın. Bunun için dövülmüş sarımsakla mayonezi bir telle iyi karıştırın. Daha iyi bir yöntem olarak mayonez yapmaya başlarken karıştıma kabına yumurta sarısı, hardal, sirke koyduğunuzda dövülmüş sarmısağı da ilave edin. Sonra tıpkı mayonez yapılır gibi zeytinyağını bir sicim gibi akıtarak bu malzemeye yedirin.
Balıkları temizleyip, kanı tamamen gidinceye kadar yıkadıktan sonra süzülmeye bırakın. Unu, balıkları alacak büyüklükte bir kaba eleyin. Balıkların her iki yanını hafifçe tuzlayın. Yine her iki yanını una bulayıp, silkeleyerek fazla unlarını atın.
Unlanmış balıkları ızgaranın üzerine yerleştirin. Üzerlerine kalan zeytinyağını arasıra bir fırça ile sürerek bir kere çevirip her iki yanını da renk alıncaya kadar yaklaşık 6-7 dakika pişirin.
Margarini bir kapta eritin. Izgara edilmiş uskumrular üzerine eritilmiş margarini bir fırça ile sürün. Uskumruları dilerseniz limon, maydanozla süsleyip, yanında aioli sosla, sıcak olarak servis yapın.
İmza Devri Bitti!

Çevrimdışı Jazira

  • Artık sende "biz" densin..
  • *
  • İleti: 2.758
  • Cinsiyet: Bayan
  • Askerime Uzanan Bütün Kirli Ellerin Canı Cehenneme
Deniz Ürünleri (Balık)
« Yanıtla #15 : 07 Ekim 2007, 16:55:51 Paz »
Kiremitte Levrek Balığı (6 Kişilik)


Malzemeler
2 kg levrek balığı
3 kuru soğan
1 demet maydanoz
200 gr tereyağı
1 limon
1 su bardağı beyaz şarap
1 çay kaşığı kırmızı biber
Tuz, beyazbiber


Yemeğin Tarifi
Balıkları temizleyip, iyice yıkadıkıtan sonra tuzlayarak 10 dakika kadar dinlendirin. Temiz kíremetin üzerine tereyağı sürüp fırında kızdırın, balığı üzerine yerleştirin.
Soğan ve maydanozu ince ince kıyarak, tuz ve beyazbiberle birlikte mutfak robotunda karıştırın. Hazırladığınız karışımı balığın üzerine sürerek 200 derece ısıdaki fırına verin. Fırında 15-20 dakika pişirdiğiniz balığın üzerine beyaz şarap dökerek servis yapın.
İmza Devri Bitti!

Çevrimdışı Cσ∂єx

  • Site Sahibi
  • *
  • İleti: 7.083
  • Cinsiyet: Bay
  • Sus(muş)!...
    • Kalbim
Deniz Ürünleri (Balık)
« Yanıtla #16 : 07 Ekim 2007, 16:58:22 Paz »
Abicim çok üzerime geliyorsunuz.
Canım balık istedi bak şimdi...
Özgür'lük! Daha iyi anlıyorum artık seni :)

İsyan etme gökyüzü, benim kadar ağlayamazsın.

Çevrimdışı Jazira

  • Artık sende "biz" densin..
  • *
  • İleti: 2.758
  • Cinsiyet: Bayan
  • Askerime Uzanan Bütün Kirli Ellerin Canı Cehenneme
Deniz Ürünleri (Balık)
« Yanıtla #17 : 07 Ekim 2007, 17:03:37 Paz »
Benimde istedi bu akşam ziyafet verecem Ymekte ana ögünde Balık var :)
Özgur buyur gel yolunun üstü zaten midene zıyafeti sende çek ;)
İmza Devri Bitti!

Çevrimdışı Sibbosh

  • Artık sende "biz" densin..
  • *
  • İleti: 5.089
  • Cinsiyet: Bayan
  • leave me alone....
Deniz Ürünleri (Balık)
« Yanıtla #18 : 07 Ekim 2007, 20:19:22 Paz »
Alabalık ızgara istiyorum :P


รเ๒๒๏รђ

Çevrimdışı Sibbosh

  • Artık sende "biz" densin..
  • *
  • İleti: 5.089
  • Cinsiyet: Bayan
  • leave me alone....
Deniz Ürünleri (Balık)
« Yanıtla #19 : 11 Kasım 2007, 19:52:24 Paz »

Karides Kızartma


   

 Malzemeler:- 2 kg karides
- 2.5 su bardağı un
- 2 çay kaşığı kırmızı biber
- 2 su bardağı bira
- acı sos
- tuz, karabiber
-
- 8 kişilik
 

Yapılışı:
Karidesleri ayıklayıp tuz, karabiber ve una bulayın. Un, kırmızıbiber, bira ve acılı sosu karıştırarak bir sos kıvamona getirin.
Karidesleri bu sosa bulayıpn 3 dakika kızartıp servis yapın.

Afiyet olsun.
 


รเ๒๒๏รђ