Gönderen Konu: Barbunya Pilaki  (Okunma sayısı 1427 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ruzgarınsesi

  • Artık sende "biz" densin..
  • *
  • İleti: 1.168
  • Cinsiyet: Bayan
Barbunya Pilaki
« : 13 Ocak 2009, 17:09:39 Sal »
 Malzemeler
• 1 kg taze barbunya
• 2 orta boy soğan
• 2?3 diş sarımsak
• 2 orta boy havuç
• 1 orta boy patates
• 3?4 tane sivribiber
• 6 tane orta boy domates
• ½ demet maydanoz
• 1 limon
• 1 su bardağı zeytinyağı
• 4 su bardağı su
• Tuz,Şeker
 
Barbunyayı ayıklayın ve 4 su bardağı suda 20 dakika kadar haşlayıp, süzün. Süzme suyundan 1,5 su bardağı alın. Limonu sıkıp bir kenara koyun.

Yağı kızdırın, ince kıyılmış soğanı iyice kavurun. Küp şeklinde doğranmış patates, doğranmış sivribiber ve havucu ekleyin. Sebzeleri hafif kavurun.

Tencereye haşlanmış barbunya, rende domates, su, limon, tuz ve şekeri ekleyin. Yirmi dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanozu serpiştirin.

hayat daima son sözü söyler ama benimde söyleyecek cümlelerim var