Artık sende "biz" densin..
Şu an sitede değil!Burç : Yay
Nereden : Ankara
Üye No : 34395
Ruh Hali:
Her şeye rağmen.
|
 |
« : 03 Eylül 2009, 20:37:47 Prş » |
|
Huzurevindeki bir günde... Yaşlı kadın, her zamanki sandalyesinde otururken.. Ansızın çıkagelen bir çocuğu gördüğü anda... Yıllar önce kaybettiği çocuğuna benzetip Hıçkırıklara boğulur...
O an özlemini giderecek bir yol var mıdır? Ölen çocuğunu karşısında gördüğünü zanneden bu kadının yaralarını ne sarabilir? Bir martı uçar mı o an yanına ? Yalnız geçen günlerinin hasretini dindirebilir mi? Yaşama sevincini verebilir mi tekrar? Öperken o çocuğu, kendi çocuğu sanarak.. Bilir mi aslında onun çook uzaklarda olduğunu.. Peki ya o çocuk?.. Gittiği yerde, hissedebilir mi annesinin başka çocukları 'o' sandığını? O sanıp da, öpüp okşamasını..Hasret gidermesini... O an söyleyebilir miydi bunu bir martı?... Annesi mi gider, getirirdi martıyı yanına.. Yoksa çocuğu mu martının kanatlarında çıkagelirdi ansızın...
Biter miydi bu özlem? Huzur evinde yatan, o yalnız.. o evladı ölmüş anneyi hangi hasret durdurabilirdi? Çocuğunun özlemini çeken bu yaşlı kadın, nasıl da bir başkasının çocuğunu kendi çocuğu sanarak öpüp okşardı... 'Seni ne kadar da özledim!' diyerek bağrına basar... ve..hıçkıra hıçkıra ağlardı...
Bir martı gelse.. Biter miydi bu özlem..? Biter miydi bu yaşlı kadının ızdırap dolu günleri... Biter miydi gözündeki yaşlar.. Bir martı gelse...
~Serap~
Bu yazdıklarım huzurevinde geçirdiğim günün anısınadır...Ve her zaman yazdıklarımdan farklı olarak, umudun değil, çaresizliğin sessiz çığlıklarıdır...
Dip not: Lütfen ara sıra da olsa böyle yerleri ziyaret ederek buradaki insanların yarasına siz de bir merhem sürün...
|
|
|
|
|
|
Gün gelir, devran döner...
|
|
|
Moderatör
Nereden : İstanbul... Kan Grubu : B Rh+
Üye No : 6664
Ruh Hali:
On Bin Resme Dahil Olsam, Ben Veririm En İyi Pozu.
|
 |
« Yanıtla #1 : 04 Eylül 2009, 00:47:32 Cum » |
|
Keşke bir martının gelebilmesi tüm özlemleri giderebilse...  Ne güzel anlatmışsın yaşanmışlığını, çok ama çok güzel canım... Yüreğine sağlık, çok haklısın onlarla geçirilecek ufacık zaman dilimi bile bambaşka bir tat hem onlar için, hem bizler için... Teşekkürler... 
|
|
|
|
|
|
Sahici...
|
|
|
Ruh Hali:
Her şeye rağmen.
|
 |
« Yanıtla #2 : 04 Eylül 2009, 17:57:18 Cum » |
|
Rica ederim... Böyle bir konuya ilk yorumun da senden geleceğini tahmin etmiştim morkelebek... İlgin için ayrıca teşekkürler.. keşke herkes senin gibi düşünse.. O insanlara da herkesin bir katkısı olsa...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Forum Aşığı
Şu an sitede değil!Burç : Boğa
Nereden : Afyon Kan Grubu : 0 Rh+
Üye No : 34667
Ruh Hali:
...mayBe 0ne DaY...
|
 |
« Yanıtla #3 : 05 Eylül 2009, 21:10:38 Cts » |
|
çok güzel we çok içten bi paylaşım gerçekten çok güzel keşke bütün özlemler martının gelmesiyle bitseydi... konu çok güzel teşkkürler...
|
|
|
|
|
|
(¯`v´¯) `·.¸.·´ ¸.·´¸.·´¨) ¸.·*¨) (¸.·´ (¸.·´ .·´ ¸¸.·¨¯*.♥?
♥ S.éLİF♥
|
|
|
Ruh Hali:
Her şeye rağmen.
|
 |
« Yanıtla #4 : 05 Eylül 2009, 22:46:42 Cts » |
|
Beğenmene sevindim. Ben teşekkür ederim : )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Şu an sitede değil!Burç : Koç
Nereden : Kan Grubu : 0 Rh+
Üye No : 26324
Ruh Hali:
|
 |
« Yanıtla #5 : 07 Eylül 2009, 18:04:37 Pzt » |
|
Böyle yerleri ziyaret etmek insanın hayata daha sıkı bağlanmasını sağlıyor ve insanı duygusallaştırıyor...Çevresine farklı bir pencereden bakmasına neden oluyor..
Teşekkürler Flamingo
|
|
|
|
|
|
KOYDUĞUM NOKTALARIN ARDINDAN YENİ BİR CÜMLE KURMAYACAĞIM ARTIK...
|
|
|
Şu an sitede değil!Burç : Aslan
Nereden : Azerbaycan/Baku Kan Grubu : 0 Rh-
Üye No : 34494
Ruh Hali:
hic bir soz sessizligin bilgesini tasiyamaz
|
 |
« Yanıtla #6 : 07 Eylül 2009, 18:25:30 Pzt » |
|
Cok guzel anlatmissin evet gitmek lazim oyle yerlere...Tesekkurler
|
|
|
|
|
|
Dün Hayat çenberinde düzenlice ürpererek Dalqalanan bir zerre hayal ettim. Oysa bugün Kesinlikle biliyorum ki, Çember benim. Ve hayat Bütünüyle zerreler halinde benim içimde Haraket ediyor...
|
|
|
Ruh Hali:
Her şeye rağmen.
|
 |
« Yanıtla #7 : 07 Eylül 2009, 21:00:02 Pzt » |
|
Böyle yerleri ziyaret etmek insanın hayata daha sıkı bağlanmasını sağlıyor ve insanı duygusallaştırıyor...Çevresine farklı bir pencereden bakmasına neden oluyor..
Teşekkürler Flamingo
Kesinlikle öyle. Sadece onları mutlu etmekle kalmıyor insan, kendi de sinir stres atıyor... Rica ederim... Cok guzel anlatmissin evet gitmek lazim oyle yerlere...Tesekkurler Ben teşekkür ederim...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|