|
||
Ay çöreği ![]() Bir tencerede ceviz, süt, yenibahar, tarçın, ufalanmış bayat ekmek ve toz şekeri karıştırın. Milföy hamurlarını bastırarak biraz inceltin. Hazırladığınız harcı hamurun çapraz iki köşesini birleştirecek şekilde koyun. Harçsız bir köşeden başlayıp, harçsız köşeye doğru kıvırarak katlayın. Uçlardaki iki köşeyi birbirlerine doğru kıvırarak ay şekli verin. Üzerlerine yumurta sürüp, hafif yağlanmış bir tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafif kahverengi olana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. * 10 adet milföy hamuru * 1 su bardağı ceviz ve fındık içi * Yarım kahve fincanı süt * 1 çay kaşığı yenibahar * 1 çay kaşığı tarçın * 3 çorba kaşığı ufalanmış bayat ekmek * Yarım su bardağı tozşeker * 1 adet yumurta |
||
|
||
Tost ekmeği böreği ![]() Ekmeklerin üzerine margarini sürün ve 6 dilimini tepsinin tabanına yayın. Maydanoz, soğan, mantar ve sivri biberi robottan geçirin. Tuz ve karabiber ile ekmeklerin üzerine yayın. Bu arada beşamel sosu hazırlayın. Bunun için, margarinde unu kavurun. Sütü ilave edin. Boza kıvamı alana dek karıştırın. Tencereyi ocaktan alıp, karabiber, tuz ve rendelenmiş muskatı ekleyin. Ekmeklerin üzerini beşamel sosun yarısı ile kaplayın. Sosun da üzerine kalan ekmekleri dizin. Tekrar beşamel sosla kapatın. Buzdolabında 2 saat bekletin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarana dek pişirin. Üzerine sıcakken rendelenmiş kaşar peyniri serpip, servis yapın. * 12 dilim tost ekmeği * 3 çorba kaşığı margarin * 1 demet maydanoz * 1 demet taze soğan * 2 adet sivri biber * 10 adet mantar * Tuz, karabiber Beşamel sos için: * 3 çorba kaşığı un * 2 buçuk su bardağı süt * 3 çorba kaşığı margarin * Bir fiske muskat * Tuz, karabiber * Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri |
||
|
||
Çikolatalı ve Cevizli Kek ![]() Malzemeler: 4 yumurta 1,5 su bardağı şeker 2 yemek kaşığı yoğurt 200gr tereyağı 10-15 adet madlen sütlü çikolata 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu (~1 tatlı kaşığı) 1 su bardağı irice dövülmüş ceviz Hazırlanması: Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Çikolatalardan üç-dört tanesini sonradan eklemek üzere ayırıp kalanı tereyağı ile birlikte eritin. Yoğurdu ekleyip çırmaya devam edin. Çikolatalı tereyağını da ekleyip çırptıktan sonra unu ve kabartma tozunu kaba eleyin (henüz karıştırmayacaksınız). Ayırdığınız çikolataları minik parçalara kırın. Cevizle beraber un+kabartma tozunun üzerine serpin. Tüm malzemeyi tahta bir kaşıkla yavaşça karıştırın. Karışımı yağlanmış kek kalıbına boşaltıp 175C'de yaklaşık 40 dakika pişirin. (ben soğuduktan sonra keki ters çevirip üzerine pudra şekeri serptim.) |
||
|
||
| Eh Özgür bende yarın daha farklı tariflerle gelip seni imrendirmezmiyim?... Alacağın olsun, gerçekten rüyalarıma girecek şimdi... Teşekkürler... |
||
|
||
Tammm bana göre yarin denemeye alirim direk agzim sulandi valla... Tesekkürler codex daha varsa seve seve beklerim
|
||
|
||
kekeler sizin olsun börekler benim... olurmu?
|
||
|
||
Bana soruyorsan olur derimm ben tatli hastasiyim cünkü börek degill
|
||
|
||
Tammm bana göre yarin denemeye alirim direk agzim sulandi valla... Tesekkürler codex daha varsa seve seve beklerim ![]() Davet ederseniz bizi de, ben tarif vermeye devam ederim
|
||
|
||
Valla davet zor olur biraz uzagim ama postayabilirim ;)ee yani postanede calissin biraz :Dyaziktir dimi
|
||
|
||
Valla davet zor olur biraz uzagim ama postayabilirim ;)ee yani postanede calissin biraz :Dyaziktir dimiArtık postanede kalmadı çiğdemcim kargo var
|
||