Düzenli olarak gün içerisinde bir avuç yemek hem kalp hastalıklarının riskini azaltıyor hem de bunama gibi problemlerin ortaya çıkmamasını önlüyor. Ancak fındığın kendisi kadar kabuğununda sağlığımız üzerinde bir takım olumlu etkileri bulunduğu için, hem hem de kabuğundan yararlanmakta fayda var. kabuğundan yararlanmak için genellikle kaynatmak gerekir. Kaynatılan kabuğu balgam sökmeye, idrar torbası iltihabına, kalp çarpıntısında, idrar yolunda taş olması sebebiyle husule gelen ağrıları dindirmede faydalıdır.

Tüm bu etkilerinin yanı sıra arasında cinsel günsel arttırma, hamileliği kolaylaştırma, göz kapağı titremesini önleme, saç dökülmesini ve kirpik dökülmesini önlemede yer alıyor. Fındık kabuğunun sağlığa olan bu etkilerini okuduğunuz zaman eminim birçoğunuz fındık meyvesinden ve kabuğundan yararlanmayı ihmal etmeyecektir.

Fındık kabuğunun bilinen diğer faydaları şunlardır:

  • Öksürüğü keser.
  • Karaciğer hastalıklarında ve karaciğeri açmak için faydalıdır.
  • Nezle ve grip hastalarına iyi gelmektedir.
  • Kalın bağırsak iltihaplarına karşı faydalıdır.
  • Vesveseye yakalananlar şifa bulur .
  • Zehirlenmede veya zehir karşı faydalıdır.
  • Zayıf kişilerin kilo almasına yardımcı olur.
  • Zafiyete iyi gelir.
  • Sıtmalı hastalara faydalıdır.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here