Tarçının dayanılmaz lezzetiyle elmalı ve havuçlu nefis bir kek..

Malzemeler

3 yumurta
3 kaşık yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 bardak tam + 1 bardaktan bir parmak eksik
1 su bardağı
1 paket
1 çay kaşığı karbonat (silme)
1 su bardağı
3
2 Havuç
1 çay kaşığı
1 çay kaşığı
1 paket vanilya
1 portakalın suyu
3 yemek kaşığı şeker

Yapılışı

Havuç ve elma rendelenir. Ceviz mutfak robotuyla ufatılır. Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır. Sıvı yağ, yoğurt eklenir karıştırılır. Havuç, elma, ceviz ve baharatlar eklenir, biraz karıştırılır. Un, kabartma tozu, vanilya ve karbonat beraber elenir. Karışıma eklenir, karıştırılır, Yağlanmış tepsiye yayılır. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 45-50 dakika pişirilir. Ben 50 dakika pişirdim. Fırından çıkan pastanın üzerine, portakal suyuyla şekeri karıştırarak hazırladığımız sos gezdirilir. Dinlendirilir, soğuyunca servis yapılır.

Kaynak:kadınhayat

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here