Karnıbahar Kızartması Tam kış çıkarken bu günleri değerlendirmeye ne dersiniz. Kış sebzesi, karnıbaharı yemenin tam zamanı.
Malzemeler

1 küçük karnabahar
1 adet yumurta
1 su bardağı süt yada su
3 yemek kaşığı un
1 bardak sıvı yağ.

Sos: 1 küçük boy yoğurt, 2-3 diş sarımsak, sıvı yağ, kırmızı pulbiber.4_3_karnabahar_kizartmasi

Yapılışı
Karnabahar parçalara bölünür. Bir tencereye kaynar su, tuz ve biraz süt konularak karnabahar hafif yumuşayana kadar (10 dakika kadar) haşlanır. Derin bir kapta süt, yumurta ve un çırpılır. Karnabaharlar bu karışıma batırılıp, kızdırdığımız bir miktar sıvı yağ  ile önlü arkalı kızartılır. Kızarmış karnabaharların üstüne sarımsaklı yoğurt ilave edilir. Yağ ve pulbiber küçük bir tavada kavrulur ve yemeğin üzerine gezdirilerek servis yapılır.
Malzemeler

1 orta boy karnabahar
1/2 limon suyu
2 yumurta
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1/2 bardak galeta unu
Tuz-karabiber
1 bardak sıvıyağ

Yapılışı

1. Karnabaharın yapraklarını ve koçanını kesip çıkartın. Limon suyu,tuz katılmış sıcak suya koyarak biraz haşlanmasını sağlayın. Soğuyan karnabaharın çiçek ve küçük dallarını irice parçalara ayırın. Elinizle bastırarak yassılatın.
2. Yumurtaları çırpın ve içine kaşarpeyniri, biraz tuz ve karabiber katın. Karnabaharı önce galetaya, sonra da yumurtalı peynire batırıp kızartın. Kağıt peçete üzerine çıkartın. Servis tabağına alıp sarmısaklı yoğurtla servis yapın.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here