İçerisinde “” ve “” gibi vücut için zararlı olabilecek kimyasallar, yapay renklendirici ve aromalar olan yerine, tamamen doğal, bitkisel ve şifalı bir ev yapımı şurubu ile, hem küçükler hem büyükler için rahatlık sağlayabilirsiniz.

 

Doğal ve Bitkisel Öksürük Şurubu Tarifi

 

Malzemeler:

1 litre şişe suyu

100 gram rendelenmiş

225 gram papatya çiçeği

30 gram tozu

15 gram tarçın

60 ml limon suyu

240 ml

 

Hazırlanışı:

Orta boy bir tencereye suyu ve bitkileri koyun ve yüksek ateşte kaynatın. Kaynama noktasına gelip fokurdamaya başlayınca kısık ateşe getirin. Su miktarı yarıya inene kadar karışımı kısık ateşte tutun. (Bitkileri süzdükten sonra yaklaşık 1 bardak sıvıya ihtiyacınız olacak).

Karışımı süzgeçten süzerek bitkileri süzün ve ayırın. (Bitkileri kompost yapmak için kullanabilirsiniz!) Sıvı karışım hala ılıkken (kaynamıyor olmalı), limon suyu ve balı ekleyip iyice karıştırın. Sıvı karışımı hava geçirmeyen cam bir kavanoza koyarak buzdolabında 2 ay boyunca saklayabilirsiniz.

indir (1)

Kullanım:

Öksürük ortaya çıktığında, hazırladığınız bu karışımdan çocuklara günde 1 tatlı kaşığı, büyüklere ise 1 yemek kaşığı verebilirsiniz.

 

Faydaları:

Birçoğumuzun bildiği gibi bal öksürük yatıştırıcı doğal bileşenlere sahip. Zencefil ise yangıya iyi gelen ve balgam söktürücü özellikler taşıyor. Papatya kasları gevşetiyor, böylelikle boğazdaki gıcığı rahatlatıyor, ayrıca dinlendirici bir uyku için de bire bir. Hatmi kökü tüm bitkiler arasında en yüksek oranda göğüs yumuşatıcı, tahriş giderici ve mukoza koruyucu etkiye sahip. Tarçın ise, hem lezzet katmak hem de bağışıklık sistemini desteklemek için şuruba ekleniyor.

 

Uyarı: Bu şurup bal içerdiğinden 1 yaş altındaki çocuklar için uygun değildir.

Kaynak:ahmetmaranki

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here